Știți cum să iubiți cu adevărat?

Există o singură modalitate ca asta să se întâmple

ThinkstockPhotos-470547551.300x200Nu puține sunt filmele care au ca subiect oameni a căror iubire e pură… prefăcătorie. Dar asta se întâmplă și în viața reală.

Vizându-și propriile interese, oamenii simulează iubirea, ca să obțină ce vor de la alții. Dar, vine o vreme când, dacă iubirea nu e autentică, masca va cădea.

Chiar și pentru cei care cred că iubesc cu adevărat, dar în realitate au numai un sentiment pasager, mai devreme sau mai târziu, atunci când este încercat, totul se termină (de aceea, mulți pretind că iubirea s-a terminat).

Dar, iubirea adevarată nu are sfârșit, pentru că nu este vorba de un sentiment, ci de o decizie. Există o singură modalitate de a iubi cu adevărat: cunoascând Iubirea adevărată. Atunci când O cunoașteți, nu mai puteți fi o persoană prefăcută, ipocrită. Și nici să vă bazați deciziile pe o „senzație” de iubire.

Dar, poate vă gândiți: „Cum este iubirea adevărată?”.

Un sfat: ”Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este dragoste” (1 Ioan 4.8).

Putem să iubim cu adevărat, fără prefecătorie, numai atunci când Îl cunoaștem pe Dumnezeu. Atunci când Duhul Sfânt vine și ni-L dezvăluie pe Tatăl. Abia atunci, vom fugi de ipocrizie.

”Dragostea să fie fără prefăcătorie. Fie-vă groază de rău şi lipiţi-vă tare de bine” (Romani 12.9)

Cine-L cunoaște nu poate să-I reziste. Aici primiți condițiile de care aveți nevoie ca să urâți răul (cum spune sfatul de mai sus).

Imaginați-vă doi oameni luptând pentru același scaun. Asta se întâmplă atunci când Îl cunoaștem. Voința noastră încearcă întotdeauna să domine spațiul, dar vine Duhul Sfânt și ne spune să ”mergem undeva”. Atunci când Îl iubiți cu adevărat pentru că El este totul pentru dumneavoastră, nu flirtați cu răul, ci îl certați și stați alipit de bine, adică faceți ce este plăcut lui Dumnezeu. Dacă încă nu vă urâți propria voință, lumea, pe cel rău, simulați iubirea. Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni, vă amintiți? (Matei 6:24).

Așadar, rezumând, ordinea versetului Romani este:

1. Trebuie să cunoașteți adevărata IUBIRE cunoscându-L pe Dumnezeu

2. Enervați-l pe cel rău nefacând voia dumneavoastră;

3. Dacă vă alipiți, alipiți-vă ca să faceți ce-I place lui Dumnezeu.

Voința noastră încearcă mereu să ne convingă că este bună. Dar bună, plăcută și desăvârșită este numai voia lui Dumnezeu și, în majoritatea cazurilor, ea este contrară voinței noastre.

”Apoi a zis tuturor: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, SĂ SE LEPEDE DE SINE, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să Mă urmeze” (Luca 9:23)

Atunci, ce trebuie să LEPĂDAȚI urgent? „Prieteni”? Un sentiment? Lenea? Relaxarea? Ochii răi? Prejudecăți? Infidelitatea? Nu faceți voința dumneavoastră rea, ci faceți voia bună a lui Dumnezeu. Cereți-I chiar acum să v-o arate.

Profitați de ocazie și ajutați-i pe alții să reflecteze asupra acestui subiect, împărtășind acest mesaj cu prietenii și rudele.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *