Un băiat își cară în spate prietenul invalid

De 3 ani, asta e rutina zilnică a doi tineri chinezi. Citiți și înțelegeți mai bine această poveste de prietenie

Mirror Zang.300x200Parteneriatul mișcător a doi prieteni este, deja, viral în rețelele sociale din China. Zhang Chi, de 19 ani, suferă de distrofie musculară, o boală care-i slăbește mușchii și-l împiedică să meargă singur. Dar, de 3 ani, Zhang nu știe ce este singurătatea, deoarece prietenul lui, Xie Xu, de 18 ani (foto alături), a început să-l care în spate. Împreună, merg la școala Daxu High School în fiecare zi, în Jiangsu, a 5-a cea mai populată provincie chineză.

Înainte și înapoi, Xie își cară prietenul cel puțin de 12 ori pe zi. O rutină care începe la cafeaua de dimineață, pe care o servesc pe stradă, continuă la celelalte două mese zilnice, până în momentul în care merg la școală, care este aproape de locuința lor.

Datorită motivării lui Xie, Zhang n-a lipsit nici măcar de la o oră. Acum, cei doi prieteni celebrează faptul că sunt printre cei mai inteligenți elevi din școală, după ce-au obținut nota maximă la examene.

Xie-Xu-and-Zhang-Chi weibo.300x200„Povestea celor doi elevi e inspiratoare și emoționantă. Ei sunt rude, dar Xie face asta de 3 ani”, a declarat directorul adjunct al școlii, Guo Chunxi. De asemenea, credinciosul prieten îl ajută pe Zhang să-și spele hainele. „Xie e cel mai frumos elev din China. I-a influențat și pe alți elevi, care acum vor să-l ajute pe Zhang”, a adăugat Chunxi.

Cel mai bun prieten

Cine n-ar vrea să aibă un astfel de prieten? Cineva pe care să puteți conta la orice oră și în orice moment. Un prieten care să vă ajute să vă depășiți propriile limite și să vă arate cât de diferită poate fi viața.

Dacă credeți că e greu să găsiți un astfel de prieten, vestea bună e că acest prieten există și, cum rareori se întâmplă, vrea să fie partenerul dumneavoastră. El e Domnul Iisus.

Iisus vrea să vă care pe umeri, atunci când sunteți obosit de drumul vieții și când simțiți presiunea problemelor.

”Căci jugul Meu este bun şi sarcina Mea este uşoară” (Matei 11:30)

Domnul Iisus vrea să vă șteargă lacrimile și să vă ajute să scrieți o nouă poveste de viață. Iar cea mai mare dovadă a prieteniei dumneavoastră adevărate este să-I oferiți viața Lui, în schimbul vieții Lui, pe crucea de la Golgota.

Atunci, ce ziceți să faceți un parteneriat cu El chiar acum?

Dacă deja ați făcut asta, împărtășiți experiența cu noi, la comentarii.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *