Povestea Noastră

Totul a început pe 9 iulie 1977, în Brazilia, într-un loc simplu, cu puține resurse, într-un foișor din grădina Meier…

La acea vreme, ca preot, Edir Macedo, mișcat de o credință neclintită, și-a început lucrarea, aducând Cuvântul Lui Dumnezeu tuturor celor care suferă. În fiecare sâmbătă, cărând o claviatură, un microfon, un difuzor și o Biblie, Edir Macedo urca cele șapte trepte ale foișorului și începea să predice. În acel loc, un mic grup de oameni îi asculta, cu atenție, cuvintele și, în fiecare sâmbătă, deveneau credincioși fervenți.

Astfel, datorită creșterii numărului celor credincioși, a închiriat o cameră, care funcționa ca și casă funerară în cartierul Abolicao, cu o capacitate de 1.500 de credincioși iar, mai târziu, de 2.000 de persoane. Acest gest a fost considerat o nebunie în ochii multora din acea perioadă, din cauza valorii foarte ridicate a chiriei care trebuia plătită. Din iubire pentru suflete, Episcopul a vizitat cartierele nevoiașe, ca să atragă atenția locuitorilor, și i-a botezat. Cu toate astea, datorită acestui gest, Episcopul Edir Macedo a reușit să consolideze lucrarea Centrului de Ajutor, pentru că până în zilele noastre, Centrul de Ajutor Spiritual continuă să crească.

O călătorie îndelungată

o-inicio

Deși a început într-un foișor, într-un loc mic, viziunea Episcopului Macedo a fost mare. Astfel, ca rezultat al siguranței sale, încetul cu încetul, CdA a ajuns și în alte state braziliene, pentru ca alte suflete să aibă oportunitatea de a vedea Puterea Lui Dumnezeu acționând în viața lor. Astăzi, există peste 5.000 de Centre de Ajutor, numai în Brazilia.

Cu toate astea, Centrul de Ajutor Spiritual nu și-a auto-impus limite, pentru că multe suflete, din întreaga lume, au nevoie să audă cuvântul potrivit, ca să-și schimbe viața.

Astfel, Preoți și Episcopi, au lăsat totul, ca să predice Evanghelia în Brazilia și Statele Unite (în 1986), iar mai târziu, în 1989, au ajuns în Portugalia.


Estrada Luminii

imperio

În Portugalia, totul a început pe 17 decembrie 1989, pe Estrada Luminii (Estrada da Luz). Într-un spațiu mic, încetul cu încetul, oamenii au început să vină, unii din curiozitate, iar alții, rod la lucrării de Evanghelizare a Preoților.

Rapid, spațiul a devenit prea mic și, de atunci, a fost necesară deschiderea altor case de rugăciune, ca toți să aibă posibilitatea să audă Cuvântul Lui Dumnezeu. Pe parcursul acestor ani, am fost martorii multor schimbări în viața oamenilor, visurile au devenit realitate, asta deoarece credincioșii și-au folosit credința în Dumnezeul Cel Viu.

Pentru a ajuta la dezvoltarea lucrării, au fost ridicați Preoți care să predice Evanghelia, alături de soțiile lor. În fiecare zi, Preoții și Episcopii au dus o luptă grea pentru toți cei care au nevoie de ajutor și îndrumare, căci așa spune Cuvântul Lui Dumnezeu: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură” (Marcu 16.15). Pe de altă parte, contăm pe colaboratori care primesc oamenii și au grijă de ei, iar prin Evanghelizare aduc un cuvânt de mângâiere tuturor celor care suferă.

Grija pentru viitorul Lucrării Lui Dumnezeu

Putem vedea că, pe parcursul acestor 20 de ani, CdA n-a avut grijă doar să aibă cât mai mulți credincioși, ci a căutat să lucreze cu fiecare grup în parte, în mod diferit.

Mergând la Centrul de Ajutor, copiii, însoțiți de părinții lor, au asistat la slujbe, dar, din cauza vârstei, n-au înțeles mesajul Preotului. De aceea, s-a deschis un loc special pentru ei, în care se pot juca și pot învăța Cuvântul Lui Dumnezeu. Pentru că trăim într-o societate în care, de multe ori, tinerii sunt autorii unor acte care dezamăgesc familiile din care fac parte, a fost creat grupul Puterea Tinerilor, în care primesc un mesaj de motivare, ca să poată crede în realizarea visurilor pe care le au, ajutându-i să participe la activități sociale, culturale și sportive.

Credința care mută munții

Centrul de Ajutor urmărește să organizeze diferite concentrații de credință. Aceste concentrații permit animarea credinței oamenilor. De la un foișor din Brazilia, astăzi slujbele sunt realizate pe stadioane și în pavilioane.

Numărul mare de persoane din aceste locuri arată că, credința n-are limite, deoarece sinceritatea rugăciunilor, combinată cu o credință hotărâtă în Dumnezeul Cel Viu, a binecuvântat viața acestor oameni.

Tehnologia în slujba Cuvântului Lui Dumnezeu

Urmărind toate progresele tehnologiei, în ciuda obstacolelor întâlnite, CdA a câștigat teren în ceea ce privește televiziunea, radio-ul și presa scrisă, cu publicația Eu Eram Așa. Fiind mijloace de comunicare accesibile tuturor, este foarte important să le folosim, ca să ajungem la întreaga populație.

Gesturi de solidaritate

Centrul de Ajutor a arătat întotdeauna un mare interes față de dezvoltarea evenimentelor cu caracter social. În acest scop, s-au distribuit pungi cu alimente în cartierele cele mai sărace, s-au organizat evenimente pentru colectarea alimentelor, contând pe participarea Inimii Universale, un grup responsabil cu lucrarea socială.


O muncă plină de satisfacții

mat_721

Centrul de Ajutor nu este acomodat, nu se mulțumește cu numărul ridicat al oamenilor la care a ajuns, așa cum nu se retrage din fața obstacolelor. Are întotdeauna ușile deschise, de duminică până duminică, pentru a-i primi pe toți oamenii care vin în căutarea unei soluții la problemele lor, pentru că, pentru fiecare caz, există întotdeauna un mesaj special.

De atunci, nenumărați oameni care s-au confruntat cu probleme, care, în ochii lor, păreau imposibil de rezolvat, au găsit la Centrele de Ajutor un sprijin permanent. Acestea au întotdeauna ca obiectiv mântuirea tuturor, prin Domnul Iisus Hristos. În prezent, putem contempla extinderea lucrării în România, pentru că astăzi găsim Centre de Ajutor răspândite în mai multe zone din țară.