Concepții Greșite

Au existat unele concepții greșite despre Centrul de Ajutor Spiritual, activitățile sale și semnificația lor.

Din nefericire, Centrul de Ajutor a trebuit să acționeze împotriva unor organizații mass-media, care au publicat informații inexacte despre activitatea sa. Am prefera ca, dacă organizațiile de media au întrebări despre lucrarea noastră, să vină la noi în primul rând, ca să cunoască faptele.

Răspunsul nostru la unele concepții greșite este enunțat mai jos, precum și câteva articole despre organizațiile care au trebuit să-și corecteze inexactitățile despre Centrul de Ajutor.


Mituri

Centrul de Ajutor este implicat în fraudă și trafic de droguri.

Adevărul:  Centrul de Ajutor nu este implicat în fraudă și droguri. Ca centru de ajutor Creștin, respectăm cele Zece Porunci și învățăturile biblice, asta înseamnă că avem o atitudine onestă și acționăm în conformitate cu dreptul civil. De asemenea, ne implicăm în lupta împotriva drogurilor, așa cum se vede în slujbele pe care le organizăm și îi învățăm pe oameni cum să-și dezvolte puterea interioară pe care o au, pentru a combate viciul. Investigațiile făcute la Centrul de Ajutor în trecut, cauzate de comunicate de presă defăimătoare, ne-au exonerat întotdeauna.

Centrul de Ajutor este o sectă.

Adevărul: O sectă, în general, e cunoscută ca un sistem informal și tranzitoriu de convingeri religioase sau cvasi-religioase, considerat de unii ca fiind greșit sau neortodox. Totuși, prin definiție, Centrul de Ajutor nu poate fi și nu va fi niciodată o sectă. Centrul de Ajutor face parte din mișcarea Penticostală, care este o organizație creștină autentică.

Liderul Centrul de Ajutor a fost arestat pentru fraudă.

Adevărul: Episcopul Edir Macedo a fost arestat în mod arbitrar pentru 11 zile, în 1992. Nici una dintre acuzațiile împotriva lui n-a fost dovedită niciodată; a fost doar o acțiune motivată politic. Dacă veți pune asta în context, veți vedea că persecuția nejustificată a creștinilor nevinovați, din motive politice, a fost o caracteristică frecventă în ultimii 2000 de ani de istorie.

Centrul de Ajutor pretinde că vindecă oameni.

Adevărul: Centrul de Ajutor nu pretinde să vindecă oameni, dar credem că Dumnezeu poate să-i vindece, prin puterea credinței, iar asta este conform interesului în creștere pentru efectele vindecătoare ale rugăciunii (pentru probleme cu sănătatea, de exemplu), care există în întreaga comunitate creștină.

Organizăm slujbe în fiecare marți, în special pentru a-i conecta pe participanți la puterea credinței, ca să beneficieze de vindecarea pe care o face Dumnezeu.

Nu avem specialiști cu expertiză medicală, de aceea oamenii care vin la Centrul de Ajutor cu o boală sunt sfătuiți, întotdeauna, să meargă la medicul lor, pentru un diagnostic adecvat. În mod similar, oricine spune că a fost vindecat în timp ce participa la una dintre slujbele noastre este, întotdeauna, direcționat la medicul lui, pentru că noi nu recunoaștem o vindecare, dacă n-a fost confirmată de un medic calificat (vă rugăm să rețineți că suntem bucuroși să publicăm dovezi medicale în mărturiile noastre).

Centrul de Ajutor este lacom, deoarece cere zeciuieli și ofrande.

Adevărul: CdA nu e lacom. Zeciuiala este o parte din donația financiară a multor biserici creștine, pentru sprijinirea slujirii și plata întreținerii clădirilor. Oamenii sunt liberi să aleagă dacă vor sau nu să dea zeciuială. Este o contribuție voluntară făcută în concordanță cu majoritatea bisericilor evanghelice. Noi nu suntem diferiți în acest aspect. Centrul de Ajutor este finanțat în întregime din zeciuieli și ofrande. Nimeni nu e forțat sau obligat să dea bani. Toate ofrandele date la CdA sunt voluntare, la fel ca în orice altă biserică.