Multă pace, pace perfectă…

Duhul lui Dumnezeu este Cel care ne călăuzește în tot Adevărul și, prin urmare, El ne călăuzește către o viață de calitate. El ne dă direcția și este gratuit. Lucrul dificil, însă, este ca persoana să accepte Cuvântul Său și să-l pună în practică. De ce se întâmplă? Pentru că există un rău care acționează asupra oamenilor, un duh rău care îi face nervoși, anxioși și asupriți. Dumnezeu dă direcție pentru o viață de pace, iar diavolul dă direcție pentru o viață de confuzie și plăceri care nu satisfac. Și aceasta, din păcate, este situația majorității oamenilor. Până nu vor avea călăuzirea Duhului Sfânt, ei nu vor ști ce să facă cu viața lor, vor pierde timp, bani, pace și vor fi mereu întristați.

Profetul Isaia, îndrumat de Duhul Sfânt, spune că Dumnezeu nu-i lasă pe cei răi să aibă pace, decât atunci când se întorc la El (Isaia 48.22). Aceasta înseamnă că atâta timp cât o persoană este departe de Dumnezeu, nu va avea pace. Această pace este El Cel ce oferă celor care aud glasul Lui.

Psalmistul spune că „cei care iubesc legea Ta au mare pace și nu este piatră de poticnire pentru ei” (Psalmul 119.165). Cu alte cuvinte, nu există nicio piatră de poticnire pentru cei care iubesc Cuvântul lui Dumnezeu, care iubesc Glasul lui Dumnezeu, care Îl urmează, Îl ascultă și culeg roadele acestei ascultări.

Domnul Iisus, înainte de a intra în Ierusalim, a plâns pentru că știa suferința care avea să vină peste Ierusalim și a vrut să o cruțe, dar cum ar putea El să facă asta dacă oamenii nu ar fi vrut să asculte de sfatul Lui? La fel este și astăzi: cum poate o persoană să aibă pace dacă Prințul Păcii lipsește din viața sa? Prin urmare, dacă vrei să ai pace, ascultă Vocea lui Dumnezeu și urmeaz-o. Dacă auzi Cuvântul lui Dumnezeu și îl vei pune în practică, vei avea mare pace, pentru că El, Prințul Păcii, Duhul Păcii, va domni în tine.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *