Conștiința curată: ai?

Fără credință este imposibil să fim pe placul Celui Preaînalt, căci tocmai credința este responsabilă pentru a ne călăuzi spre ascultarea de Scriptură, care ne dă o conștiință curată și liniștită, departe de păcat. Dimpotrivă, cei care au o credință neutralizată din cauza acuzațiilor diavolului dobândesc, în consecință, un duh slăbit și o relație slăbită cu Dumnezeu.

Știind aceasta, apostolul Pavel, călăuzit de Duhul Sfânt, îl sfătuiește pe ucenicul său, Timotei, cu privire la întreținerea necesară pentru a-și urma cu succes călătoria creștină în această lume, vezi:

”Ținând credința și o conștiință bună, pe care unii le-au lepădat, și referitor la credință au naufragiat;
Dintre aceștia sunt Himeneu și Alexandru, pe care i-am dat lui Satan, ca să învețe să nu blasfemieze.” 1Timotei 1:19-20

De înțeles:

Avertismentul lui Pavel cu privire la o conștiință bună continuă să rezoneze pentru toți cei care într-o zi au decis să abandoneze practicile lumești și să îmbrățișeze credința în Domnul Iisus. Asta pentru că, și astăzi, sunt mulți care, din păcate, se lasă distrași de exemplele rele și neglijează păstrarea purității lor.

Pe această temă, în notele sale despre credință disponibile în Biblia Fidela Comentată, episcopul Edir Macedo evidențiază: „[…] cei care nu țin cont de Sfatul Divin de menținere a credinței și a unei conștiințe bune își văd sufletul scufundat. Dacă credința este singurul instrument pentru a obține Mântuirea, cei care o pierd pierd totul.”

Pentru a învăța și a nu uita:

Pentru a prezenta o conștiință perfectă, adică curată, Dumnezeu cere de la noi, ființele umane, un duh smerit, capabil să recunoască starea noastră reală și să ne supunem în ascultare de Domnul. Este necesar să-ți dai jos masca și să-ți deschizi sufletul în fața Celui care este fidel și drept să ne ierte, să ne curețe de greșelile noastre și să ne dăruiască Duhul Său.

Cei care insistă să-și hrănească mândria în inimile lor și să-și mențină înfățișarea bună în fața oamenilor, pe lângă faptul că nu se pot bucura de Prezența Celui Preaînalt, își pun în pericol propria Mântuire.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *