Afront vs. Cinste

Ratat…Până acum tu ai fost reflexia a ceea ce ai făcut în trecut şi de aceea crezi că nu ai cum să fugi de „destinul” tău. Nu dispera, pentru că întotdeauna viaţa îţi indică două ieşiri posibile!

Nefericit, învins, inutil, bolnav, trădat, şomer, cu o familie dezbinată, distrusă… Nu se întâmplă nimic bun în viaţa ta? „Merita să pui capăt la toate astea” – gândeşti tu.

De multe ori ai avut ideea asta, însă nu ai dus-o până la capăt. Afrontul dinaintea ta a fost aşa de mare încât, ai fost adeseori pe punctul de a lua medicamente ori de a îţi trage un glonţ în cap. Te gândeai că asta ar fi o uşurare pentru traiul tău nefericit…

A existat un rege numit Ezechia care avea de înfruntat ceva cu mult mai superior decât tine. El nu s-a resemnat ci din contră, s-a dus la Unicul care îi putea da o soluţie. Înaintea scrisorii de ameninţare pe care a primit-o de la duşmanul său ce îi anunţa distrugerea, Ezechia s-a dus la Casa Domnului şi a citit această scrisoare cu voce tare şi a determinat sfârşitul ameninţărilor şi începutul cinstei în viaţa sa.

Ezechia a luat scrisoarea din mâna solilor şi a citit-o. Apoi s-a suit la Casa Domnului şi a întins-o înaintea Domnului,căruia i-a făcut următoarea rugăciune: „Doamne Dumnezeul lui Israel care şezi pe heruvimi! Tu eşti singurul Dumnezeu al tuturor împărăţiilor pământului! Tu ai făcut cerurile şi pământul. Doamne, pleacă-Ţi urechea şi ascultă! Doamne, deschide-Ţi ochii şi priveşte. Auzi cuvintele lui Sanherib, care a trimis pe Rabşache să batjocorească pe Dumnezeul cel Viu.

Acum, Doamne Dumnezeul nostru, izbăveşte-ne din mâna lui Sanherib, ca să ştie toate împărăţiile pământului că numai Tu eşti Dumnezeu, Doamne!” (2 Regi 19:14-16;19)

Venirea cinstei

A avea credinţă, a avea încredere în Dumnezeu şi a nu accepta situaţia din viaţa ta, sunt începutul transformării afrontului în cinste, dar, acestea nu sunt de ajuns. Este nevoie de o perseverenţă neîntreruptă până în momentul când se cucereşte ceea ce se doreşte.

De aceea, începând de Duminică, 18 septembrie şi până pe 9 octombrie la ora 09:00, mii de oameni se vor prezenta înaintea Unicului Dumnezeu care este capabil să facă o transformare completă în ceea ce priveşte viaţa lor.

Este adevărat că boala a început să facă parte din istoria familiei tale, la fel şi căsniciile ce se sfârşesc prin divorţuri, insuccesul şcolar, profesional şi economic…

Însă, de astăzi, în locul bolii va veni sănătatea, în locul dezbinărilor din familie, va veni regenerarea şi uniunea familială, în locul sărăciei, belşugul şi stabilitatea financiară.

Acest afront care v-a fost făcut, în realitate nu este contra dvs. ci contra lui Dumnezeu pentru că în El ai crezut şi ţi-ai depozitat toată credinţa.

Chiar dacă predecesorii tăi au avut  un sfârşit tragic şi mizerabil, fi sigur că al tău va fi diferit.

Acesta a fost deznodământul de după afrontul adus lui Ezechia şi fie ca şi al tău să semene cu acesta:

În noaptea aceea, a ieşit îngerul Domnului şi a ucis în tabăra asirienilor o sută optzeci şi cinci de mii de oameni. Şi când s-au sculat dimineaţa, iată că toţi erau nişte trupuri moarte. Atunci Sanherib, împăratul Asiriei, şi-a ridicat tabăra, a plecat şi s-a întors; şi a locuit la Ninive. (2 Regi 19:35,36)

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

1 comentário

Mhai Răspunde 21 octombrie 2011 la 19:59

Foarte frumos zis si in acelasi timp,foarte adevărat