De ce nu există ‘un an nou fericit’?

„Vă voi explica de ce ‘un an nou fericit’ nu există și acesta este unul dintre motivele pentru care nu vă voi ura un an nou fericit”, a spus episcopul Renato Cardoso, când a început luni (28.12) emisiunea ”Inteligența și Credința”.

Pentru episcopul Renato, un an nou fericit nu există pur și simplu pentru că nu este posibil ca ceva neînsuflețit să fie fericit. Ceea ce există sunt oameni fericiți. El continuă spunând că, de fapt, acest ritual al dorinței unui an nou fericit este doar o normă socială, un mod de a ne exprima dorințele altcuiva. În plus, este un sentiment trecător, care în practică nu face nicio diferență în viața persoanei.

„Cu excepția cazului în care tu, pe lângă dorințe, faci ceva pentru a îmbunătăți anul acelei persoane, ca să fie fericit. La ce folosește să-ți doresc un an nou fericit dacă nu fac nimic pentru ca anul tău să fie fericit? Deci este o dorință trecătoare care dispare ca fumul în aer, nu are niciun sens. Dar, dacă îți voi dori să fii fericit și te voi ajuta să-ți depășești nefericirea, este diferit, atunci nici nu trebuie să-mi doresc, trebuie doar să o fac ”, observă el.

Emoțiile nu schimbă realitatea

De asemenea, el observă că societatea este extrem de emotivă, motiv pentru care apreciază atât de mult aceste norme de exprimare a dorințelor și sentimentelor. Cu toate acestea, emoțiile nu schimbă realitatea oamenilor.

„Ce poate face cu adevărat fericit anul unei persoane? Nu este dorința cuiva. De atâte ori ai dorit deja și ți-au dorit deja un nou an fericit de mii de ori în viața ta și nu ai rezolvat nimic. Cu siguranță, în această perioadă, anul trecut, mulți oameni ți-au dorit un an nou fericit și uite ce a adus 2020 ”, a spus el.

Deci, dacă vrei cu adevărat o viață fericită, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să lași vechile lucruri care te fac să fii nefericit.

Fă acest lucru și vei fi cu adevărat fericit în acest nou an

„Ce practici, care sunt obiceiurile, atitudinile tale, pe care le-ai menținut de ani de zile și care nu îți fac bine, nu te fac fericit? Dacă vrei să fii fericit în acest nou an, trebuie să lași în urmă acele lucruri vechi care te fac nefericit. Ce sunt aceste lucruri? Trebuie să te oprești și să te gândești ”, l-a îndrumat episcopul Renato.

În plus, el sfătuiește persoana să separe 30 de minute din zi pentru a se așeza, cu un pix și hârtie și să scrie tot ceea ce a făcut care îl face să fie nefericit, precum și oamenii din jur. „Dacă ești autocritic și scrii acest lucru, vei avea mai multe beneficii decât petrecând toată noaptea și urând cuiva un an nou fericit”, a garantat el.

După ce ai făcut acest lucru, întoarce foaia și fă o altă listă, spre deosebire de prima, a lucrurilor noi pe care trebuie să le faci.

„Dacă faci doar aceste două lucruri și începi să acționezi în funcție de ele, atunci noul tău an va fi fericit, indiferent de cine îți dorește. Înțelegi de ce nu există ’un an nou fericit’? Ceea ce există sunt oameni care se fac mai fericiți și, în consecință, și ceilalți din jurul lor sunt mai fericiți ”, a concluzionat el.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *