Trăind în funcție de cineva

Duminică 17 octombrie la catedrala credinței, ca în fiecare duminica, momentul predicii este momentul cel mai important.
Părintele Lucian a vorbit despre cine este în inima persoanei, deoarece noi toți trăim în funcție de cineva.

”Și Saul a privit cu ochi răi pe David începând din acea zi…Și Saul s-a temut și mai mult de David; și Saul a devenit continuu dușmanul lui David.” 1 Samuel 18:9,29

  • ”Ființa umană va avea întotdeauna pe cineva în inima sa:
  • -Cineva din familie, un prieten, o țintă de pasiune sau admirație …
  • Prezent sau absent
  • Cineva care l-a rănit sufletește, l-a nedreptățit, i-a făcut rău …

Pentru bine sau pentru rău, pentru iubire sau ură, cineva va ocupa întotdeauna inima altcuiva. Când se întâmplă acest lucru cu o persoană care nu are (sau lasă deoparte) Duhul Sfânt, ea începe să trăiască în funcție de acest cineva. Și atunci viața acelei persoane va rămâne blocată, fiind consumată de gânduri și sentimente care implică acea persoană”. A spus părintele.

A mai continuat predica vorbind despre un exemplu din biblie: ”Acesta a fost cazul lui Saul. De când David l-a ucis pe Goliat, Saul a început să trăiască în funcție de David, temându-se să nu piardă tronul pentru El.
Obsedat de David, Saul a uitat de Dumnezeu, de familia lui, de popor, a uitat că este rege și că are o națiune de guvernat … Și a început să trăiască pe urmele lui David.

Chiar înainte de a deveni rege, vedem că Saul a avut deja această înclinație, când profetul Samuel a trebuit să-l avertizeze să scoată din inimă măgărițele tatălui său. (1 Samuel 9:20)
Cu alte cuvinte, inima lui Saul era înclinată să pună ceva sau pe cineva acolo, așa că a continuat să trăiască în funcție de acel lucru și a uitat lucru principal. Acel loc din inima lui era al lui Dumnezeu, dar Saul nu L-a lăsat niciodată să-l ocupe. Îndrăcit, a ajuns să se sinucidă”

”Există mulți oameni cărora, pentru a se elibera, nu trebuie să scoată un demon, ci o persoană din inima lor.
Oricine ar fi, acest cineva se află în locul Duhului Sfânt, ocupând tronul inimii tale, care ar trebui să aparțină numai lui Dumnezeu
Nu veți fi niciodată eliberați și nici nu veți avansa în viață, până nu vă veți elibera de acel cineva și nu-L veți pune acolo doar pe Duhul Sfânt” A finalizat parintele.

Cine ocupa tronul inimii dvs? Dacă doriți să fie ocupat de Duhul Sfânt va așteptăm la Catedrala Credinței Duminică la ora 08:00 sau 10:00 că să învățați mai multe.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *