IMAGINAȚIE

“Astfel, credinţa vine prin auzire, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Cristos.”

Romani 10.17

Dar, cum funcționează asta în practică? Prin puterea IMAGINAȚIEI!

“De aceea vă spun că toate lucrurile pe care le cereţi atunci când vă rugaţi, să credeţi (imaginați) că le-aţi şi primit şi ele vi se vor da.”

Marcu 11.24

Mulți spun că ei “cred”, dar neglijează puterea IMAGINAȚIEI și, din cauza asta, sunt decăzuți în credință.

Propriul Dumnezeu ne revelă această putere:

“Domnul Oştirilor a jurat: «Cum am plănuit, aşa va fi! Cum am hotărât, aşa se va întâmpla!”

Isaia 14.24

Există 4 elemente care TRANSFORMĂ viața unei persoane: Imaginația, Credința, Curajul și….

Atunci, dvs ascultați predicarea Cuvântului sau  Promisiunilor lui Dumnezeu, vă “imaginați” trăind împlinirea acelui Cuvânt sau acelei Promisiuni, Credința este activată și se mărește generând curaj pentru … ce? Acum vine al patru element care face toată diferența: Nebunia Credinței!

Puneți atenție:

“Căci mesajul crucii este o nebunie pentru cei ce pier, însă pentru noi, cei care suntem mântuiţi, este puterea lui Dumnezeu. ”

 1 Coríntieni 1.18

Întrucât, în înţelepciunea lui Dumnezeu, lumea nu L-a cunoscut pe Dumnezeu prin înţelepciune, Dumnezeu a găsit de cuviinţă ca prin nebunia predicării să-i mântuiască pe cei care cred. ”

1 Coríntieni 1.21

Datorită acestor prime 3 elemente – Imaginație, Credință și Curaj – nebunia predicării generează această Credință “nebună”, care face “nebunii” care Îi sunt pe placul lui Dumnezeu și care deranjează lumea.

Nebunia credinței ne ajută să ne imaginăm (vedem) vindecarea oricărui tip de boală, inclusiv a celor incurabile. Să vedem membrii familiei și prietenii fiind dezlegați prin puterea lui Dumnezeu, și devenind slujitorii Dumnezeului Cel PreaÎnalt. Și așa mai departe…

Acum dvs vă dați din ce motiv diavolul nu vrea ca dvs să veniți la Biserica Unviersală (Catedrala Credinței)? Pentru că aici Duhul Sfânt vă va face să “gândiți” sau să vă “imaginați” ceea ce Dumnezeu poate face, DACĂ dvs aveți curajul de a manifesta pe Altar “Credința care este o nebunie pentru lume”.

A fost această credință care l-a făcut pe David să meargă la luptă împotriva lui Goliat. Dumnezeu doar aștepta pe cineva pentru a folosi și pentru a înrușina inamicii poporului Său. Observați că totul a fost posibil pentru că David s-a “imaginat” învingând uriașul Goliat. Unde găsim această evidență?

“zicând: – L-aţi văzut pe acel bărbat înaintând? A ieşit ca să batjocorească pe Israel. (Promisiune) Pe cel care-l va ucide, regele îl va răsplăti cu mari bogăţii, îi va da pe fiica sa de soţie şi-i va scuti neamul de dări în Israel.  David i-a întrebat pe luptătorii care se aflau lângă el: – Ce i se va face celui care-l va ucide pe acest filistean şi va ridica astfel batjocura de peste Israel? Cine este acest filistean, acest necircumcis, ca să batjocorească oştirile Dumnezeului celui Viu?  Ei i-au repetat ceea ce spuseseră înainte, zicând: „Astfel i se va face celui care-l va ucide.“

 1 Samuel 17.25-27

Promisiunea era atât de mare încât David a cerut ca să o repete ca el să își “imagineze” trăind aceea promisiune. În același moment, Credința nebună s-a născut în interiorul lui, și el a fost pentru “totul sau nimic”, care este și credința temeliei Bisericii Universale (Catedralei Credinței). Rezultat: cu lupte și răbdare, David a trăit promisiunile și a avut viața lui TRANSFORMATĂ.

Este ceea ce Dumnezeu vrea să facă și în viața noastră de asemenea, DACĂ aceea Credință “nebună” este revelată pe Altar.

Acum, să nu aștepți vreo laudă de la cei care sunt din această lume pentru că:

Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie, şi nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte. ”

 1 Coríntieni 2.14

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *