Alianța

Pentru a înțelege mai bine acest subiect, este suficient să ne uităm la verighetele din mâinile mirelui care este pe Altar pe punct de a se căsători. Ce simbolizează? El este dispus să sacrifice viața de singuratic pentru a începe o nouă călătorie de renunțare totală pentru iubirea pe care o are față de mireasă. Nu este doar o iubire de cuvinte, ci de atitudini care dovedesc și arată iubirea unuia față de celălalt. O călătorie de fidelitate în momente bune și rele; amandoi se vor uni unul cu altul mai mult decât niciodată pentru a învinge provocările pe care viața le va aduce.

Atitudinea unei persoane de a începe o căsnicie cere totul de la ea. Cum poate un cuplu să trăiască o viață fericită și în deplină comuniune unul cu altul dacă unul din ei trăiește în infidelitate? Dacă nu există sacrificiu și dăruire totală a unuia față de celălalt în căsnicie, ea nu va învinge.

Cuvântul Alianță apare în Biblie de 328 de ori, și asta sugerează excepționala ei importanță în a cunoaște cât mai mult despre acest subiect și să înțelegem condițiile pentru a avea o Alianță cu Dumnezeu.

Alianța este, conform Bibliei, un pact, acord sau contract între două sau mai multe persoane în care se stabilesc îndatoriri sau obligații între persoanele învăluite. Pactul cu Dumnezeu este făcut urmând exemplul căsniciei, nu ca în zilele de astăzi în care mulți se căsătoresc și se divorțează, ci într-un acord în care fidelitatea învinge până la moarte. Este o demonstrare clară a unui adevărat Sacrificiu.

De aceeași formă precum un cuplu începe o viața împreună din momentul uniunii în căsnicie, Dumnezeu de asemenea dorește să găsească persoane pentru a face un pact cu ele și așa să Își manfieste existența și Puterea Lui în această lume întunecată și crudă.

“Căci ochii Domnului străbat întreg pământul ca să-i întărească pe cei a căror inimă este devotată Lui.”

2 Cronici 16.9

Dumnezeu a stabilit reguli pentru construirea Împărăției Lui, și acest lucru necesită cooperarea omului. El nu putea să planteze Împărăția Lui în această lume fără participarea creaturii Lui; Dumnezeu este Duh și El dorește să Se manifeste în viața noastră pentru a arăta Măreția Lui prin noi!

Dumnezeu nu invadează viața nimănui, și mult mai puțin obligă omul să trăiască pentru EL. Totuși, cei care se întorc la Domnul, și se dăruiesc în totalitate Lui, ca un Sacrificiu viu, precum mireasa se dăruiește mirelui în ziua nunții, Dumnezeu, în persoana Duhului Sfânt, va umple aceea persoană cu Duhul Său și va face din ea Locuința Lui.

Episcopul Edir Macedo

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *