Gloria Încercării

Atât pentru cei deja născuți cât și pentru cei ce sunt generați de Duhul Sfânt, încercările sunt extrem de importante pentru dezvoltarea credinței creștine. Dacă nu ar fi așa, propriul Dumnezeu le-ar elimina din mijlocul fiilor Săi.

Ce este încercarea?

Boli, probleme de sănătate, probleme economice sau familiale nu au nicio legătură cu încercările.

Încercările învăluie probleme relaționate exclusiv credinței creștine. Persecuții, nedreptăți, umilințe, bârfe, trădări și calomnii ale fraților sunt unele situații ce ating în mod direct credința.

Duhul Sfânt orientează fii Săi să nu se bucure doar în speranța Mântuirii. Ci de asemenea să se bucure în prețul ce trebuie plătit pentru această glorie!

Adică, dacă există bucurie și fericire în siguranța mântuirii sufletului, de asemenea trebuie să fie bucurie și fericire când se trece prin încercările credinței! Romani 5.1-2.

De multe ori creștinul seamănă ceea ce nu trebuie și culege roade putrede. După se plânge din cauza ”crucii sale grele”.

Este cazul căsniciilor greșite, prostituțiilor, minciunilor, calomniilor și a unei serii de fapte ale firii. Toate acestea generează conflicte, tristețe și dureri. Dar nu relaționate cu credința!

Adevăratele încercări mereu aduc beneficii pentru cei ai credinței. Și Dumnezeu permite pentru binele nostru.

Domnul a subliniat de două ori gloria celor încercați datorită credinței când a spus:

”Ferice de cei persecutați din cauza dreptății… Nu din cauza păcatului sau a nedreptății comise!

”Binecuvântați sunt cei persecutați pentru dreptate, pentru că a lor este împărăția cerului. Binecuvântați sunteți când, din cauza mea, vă vor ocărî și vă vor persecuta și vor spune orice fel de rău, cu falsitate, împotriva voastră. Bucurați-vă și veseliți-vă peste măsură, pentru că mare este răsplata voastră în cer; fiindcă tot așa i-au persecutat pe profeții care au fost înainte de voi. Matei 5.10-12

Gloria acestei încercări este cea care produce perseverență, experiență și speranță. Virtuți indispensabile în păstrarea Mântuirii sufletului.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *