De ce multe persoane au atâte eșecuri?

Miercuri seara (1 iulie), episcopul Edir Macedo, în cadrul unei întâlniri, care a avut loc la Templul lui Solomon, din Sao Paulo, a dezvăluit motivul pentru care atât de multe persoane sunt nereușite în viața lor.

„Pentru că nu înțelegi ce vrea Dumnezeu să facă în viața ta; El nu poate interveni în viața ta, fără predarea ta totală ”, a început el.

Episcopul a lămurit că, această decizie nu depinde de ceilalți și nici nu este vorba că te-ai născut „cu noroc sau cu ghinion”. El a subliniat, de asemenea, că Dumnezeu nu ne-a chemat să trăim o viață mică și mizerabilă, cu mici soluții. „Dumnezeu te-a chemat, așa cum m-a chemat odată, să facă cu tine, cel puțin, ceea ce El a făcut cu mine, pentru că nu sunt mai bun decât tine!”

Dar, pentru asta, Episcopul a lăsat clar că a trebuit să ia această decizie: să-L slujească cu viața lui, în așa fel încât Dumnezeu să poată fi glorificat. Iar acest lucru s-a materializat printr-o alianță între el și Dumnezeu.

Ca rezultat, în viața sa, s-a produs o schimbare, ca apa la vin. Desigur, acest lucru nu s-a întâmplat peste noapte. „Așa, Dumnezeu așteaptă de la fiecare dintre noi. Atâta timp cât nu te predai Lui, El nu poate face nimic în viața ta”, a subliniat el.

Și, a adăugat el, spunând că predarea este diferită de a crede în Dumnezeu. Doar cei care cred în El sunt predați. „A crede este ca o relație, dar a te încrede  învăluie cuvântul, loialitatea, predarea; să asumi persoana în care crezi. ”

Generați de Dumnezeu

Pentru a înțelege mai bine cum are loc această transformare a vieții, episcopul a explicat că originea tuturor eșecurilor a început în Grădina Edenului. După ce Adam a devenit corupt,  toată omenirea s-a născut cu o identitate contrară celei planificate de Dumnezeu. Odată era coruptă, eșuată, revoltată împotriva Creatorului și rebelă. Apoi s-a născut „sufletul viu”.

„Sufletul viu este sentimentul, lipsa, este să fii prizonier al inimii tale. Totul în viața ta implică poftele și dorințele tale”. Ea este condusă de inimă, iar inima, așa cum este descris în Biblie, este înșelătoare și nelegiuită (Ieremia 17: 9).

Atâta timp cât persoana este un „suflet viu”, nu va reuși, deoarece natura sa este condamnată să eșueze; pentru că este carnală.

Cu toate acestea, Dumnezeu nu ne-a făcut să fim suflete vii.

Apostolul Pavel explică acest lucru:

Astfel și este scris: Primul om, Adam, a fost făcut un suflet viu; ultimul Adam a fost făcut un duh dătător de viață.

Totuși, primul nu a fost spiritual, ci natural; după aceea, spiritual.

Primul om este din pământ, pământesc; al doilea om este Domnul din cer.

Ca cel pământesc, tot astfel sunt și cei pământești; și ca cel ceresc, tot astfel sunt și cei cerești.

Și așa cum am purtat chipul celui pământesc, tot așa vom purta și chipul celui ceresc.

Doar Duhul Sfânt face din persoană o creatură nouă. Pentru că cei care se nasc din El sunt generați de Dumnezeu și, atunci,  nu mai sunt suflete vii, ci un duh dătător de viață.

Dar voi nu sunteți în carne, ci în Duhul, dacă într-adevăr Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi. Iar dacă cineva nu are Duhul lui Cristos, acesta nu este al lui. (Romani 8: 9)

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *