Dumnezeu te-a ales!

În zilele de azi, mulți suferă cu probleme în mai multe arii ale vieții. Din cauza bolilor, cum ar fi noul coronavirus, mulți au fost respinși, sunt singuri și căzuți. Dumnezeu are un cuvânt pentru acești oameni: „Și când DOMNUL a văzut că Leea era urâtă de el, a deschis pântecele ei” (Geneza 29.31). Și Dumnezeu a dat mulți copii pentru Leea.

Înainte de acest verset, Cuvântul dezvăluie că Iacov a primit binecuvântarea dată primului născut, adică binecuvântarea care a fost peste Avraam. Și Dumnezeu a ales-o pe Leea, fiica cea mai mare a lui Laban, pentru a fi soția lui Iacov. Dar, el era îndragostit de Rahela, mai tânără și mai frumoasă. Și deși era căsătorit cu amândouă, o disprețuia pe Leea.

Și pentru că a fost exclusă de soțul ei, Dumnezeu a răsplătit-o pe Leea cu mulți copii. Din pântecele ei s-a născut tribul Levi, care este cel al preoților, separați de Dumnezeu, și, de asemenea, seminția lui Iuda, din care se trage descendența Domnului Iisus. Poate că Leea a fost mai puțin iubită de om, însă ea era iubită de Dumnezeu. Ea a avut privilegiul să fie înmormântată în mormântul lui Avraam și al lui Sara, în timp ce Rahela a sfârșit fiind îngropată pe drumul spre Betleem.

Asta face Cel Preaînalt: El alege pe cei respinși, lăsați pe dinafară, cei mai mici și disprețuiți. Cele mai mari mărturii ale Focului Sfânt sunt de obicei ale oamenilor care au fost respinși de toate și de toată lumea, dar Dumnezeu i-a ales. Și El te-a ales. Nu te uita la suferința ta. Meditează la Cuvântul lui Dumnezeu. Menține-ți ochii spre cer.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *