7 lecții pe care le putem învăța din pandemia COVID-19

Pandemia noului coranavirus a afectat lumea fără precedent. Deci, la câteva luni după carantină, s-au schimbat multe. Dar, ce putem extrage din acest eveniment unic?

În cadrul programului „Întrelinii”, prezentat pe 19 iulie, episcopul Renato Cardoso – însoțit de episcopul Adilson Silva, episcopul Eduardo Bravo și episcopul Alessandro Paschoall – au făcut bilanțul unor fapte care au putut fi observate în această perioadă.

Care sunt acestea?

1) Mass-media controlează în continuare masele.

2) Politicienii care au profitat de pandemie.

3) Politicienii care nu văd biserica ca fiind esențială.

4) Cuvântul lui Dumnezeu nu este legat.

5) Orice dificultate creează oportunități.

6) Oamenii care au lăsat ca distanța socială să devină distanță spirituală.

7) Colapsul global.

Împreună, episcopii au dezbătut fiecare dintre punctele de mai sus. Cu toate acestea, merită să adăugăm că, deși schimbările sunt semnificative, episcopul Renato Cardoso a adăugat că încă urmează schimbări mai profunde în istoria umană modernă..

Acțiuni sociale de la Locașul Duhului Sfânt

Episcopul Renato a remarcat, de asemenea, creșterea activității evanghelice în timpul pandemiei. „Dacă, pe de o parte, există o încercare de a opri și a împiedica lucrarea Bisericii, de a o închide sau de a împiedica realizarea slujbelor cu participare personală, pe de altă parte, vom îndeplini porunca Domnului Iisus, de a propovădui Cuvântul lui Dumnezeu în toată lumea ”, a subliniat el.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *