Ce înseamnă a se dărui pe deplin lui Dumnezeu?

“Atunci Iisus, privindu-l, l-a iubit și i-a spus: Un lucru îți lipsește; du-te, vinde orice ai și dă săracilor și vei avea tezaur în cer; și ridicând crucea, vino și urmează-mă.” Marcu 10:21

La slujba de Duminică părintele Lucian a explicat ce trebuie să facă o persoană că să se dăruiască lui Dumnezeu în totalitate: ”Acest tânăr cu cine vorbea Iisus, venise înaintea lui Dumnezeu, voia să moștenească viața veșnica și chiar cunoștea Cuvântul, dar inima lui era lipită de bogăția sa, de bunurile sale. Situația lui era ca a persoanelor din zilele de astăzi, deja au conoștința, au învațat deja despre Dumnezeu, chiar spun ca Îl au pe Dumnezeu, și chiar se supară când îi se spune că nu e așa.”

”De ce Domnul Iisus i-a cerut să dea din bogația lui la săraci, adică să SACRIFICE? Pentru că l-a iubit. Și faptul că persoana a ajuns la slujba, a venit în casa Lui, e pentru că Iisus o iubește. Și iubirea se manifestă în forma de sacrificiu, pentru că așa și Domnul Iisus s-a sacrificat pentru noi aratându-ne iubirea Lui.

Tânărul acesta nu a vrut să se sacrifice, pentru că intr-adevar el nu a vrut să se dăruiască 100%, el nu a vrut să dea aurul de ofir, adica lucru cel mai prețios. (“Aruncă dar aurul în ţărână, aruncă aurul din Ofir în prundul pâraielor! Și atunci, Cel Atotputernic va fi aurul tău, argintul tău, bogăţia ta.” Iov 22:24-25)

El nu avrut ca Dumnezeu să fie bogația lui, de aceea a plecat intristat, mâhnit, pentru că nu a vrut să manifeste iubirea adevarată prin sacrificiu, pentru că e foarte ușor să se spună ”Te iubesc Iisuse” dar când vine momentul în care trebuie să se dovedească această iubire, de multe ori persoana nu vrea.” A finalizat părintele.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *