Actorul de la Broadway a fost concediat pentru că este creștin

Nu este nou faptul că, creștinii din întreaga lume sunt criticați, disprețuiți și constrânși pentru credința lor. Astfel, un alt caz face știri, de data aceasta cu actorul american Chad Kimball, care a fost concediat pentru că și-a exprimat public convingerile.

Cunoscut pentru cariera sa extinsă pe Broadway, a fost demis de producătorul musical-ului „Come From Away”, în care avea să acționeze, după ce a comentat, pe o rețea de socializare, indignarea sa față de restricțiile impuse de COVID-19 asupra bisericilor, interzicerea oamenilor să cânte în timpul slujbelor.

Totul a început în luna noiembrie a anului trecut, în perioada în care s-a produs creșterea cazurilor de boală. Atunci guvernatorul de la Washington, Jay Inslee, a ordonat ca bisericile să fie limitate la 25% din capacitatea lor și ca închinătorilor să le fie interzis să cânte.

La aflarea hotărârii guvernului, actorul a fost revoltat. „Ca creștin și persoană de rugăciune, am simțit că cineva din afara mea încearcă să ia o parte din mine. Nu-mi este ușor să nu cânt. Mi s-a ordonat să cânt. Vreau să cânt. Este credința mea”, a spus el într-un interviu pentru New York Post.

După ce a postat un comentariu pe această temă pe Twitter, a luat celebrul hate – termen legat de mesajele de ură distribuite pe internet – iar la puțin timp mai târziu a primit vestea despre concedierea sa.

Devenind mai puternic

Drept urmare, Kimball a intentat un proces împotriva producătorului musicalului, Kiss The Cod Broadway, și a companiei sale de management, Alchemy Production Group, pentru discriminare la locul de muncă.

În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, el spune că nu are nicio nemulțumire. „Mă rog să nu aibă decât ce este mai bun”, a spus Kimball. „Muzicalul are un mesaj important de a accepta pe toți cei care vin la ușa lui, indiferent de ceea ce cred. Problema este că nu mi s-a aplicat.”

Chiar dacă a vorbit despre dezavantajele de a fi creștin pe Broadway, a ajuns la concluzia că tot ceea ce s-a întâmplat l-a făcut mai puternic. „Această situație mi-a schimbat viața. Mi-am pierdut scopul, mi-am pierdut slujba, mi-am pierdut drumul. A fost dificil și deprimant, dar nu m-a distrus. M-am întors la Dumnezeu pentru a-i căuta mila și înțelepciunea”, a reflectat el.

Multe cazuri similare

Tot la începutul acestui an, un alt actor american, Kevin Sorbo, cunoscut pentru rolul lui Hercules în serialul din anii 1990, a raportat că a suferit cenzură pe rețelele de socializare pentru că este creștin și conservator. Conturile sale de Facebook și Twitter au fost șterse fără preaviz, deoarece acestea conțineau publicații legate de religia și poziția sa politică.

Și, recent, jucătorul echipei de volei Maurício Souza și-a pierdut contractul cu Clubul de Tenis „Minas”, când a luat atitudine asupra noului Superman că ar fi bisexual.

Cazurile abundă și cele enumerate mai sus, sunt tocmai ceea ce a ajuns în presă și s-a întâmplat cu personalități publice și oameni celebri în ultimele zile. Totuși, acest lucru a devenit din ce în ce mai obișnuit în ultimele zile, aducând la lumină ceea ce Domnul Iisus a avertizat deja în Cuvântul Său:

Și veți fi urâți de toți din cauza numelui meu, dar cel ce îndură până la sfârșit, acela va fi salvat.Matei 10:22

Despre versetul de mai sus, în Biblia Fidelă și comentată de Episcopul Macedo, el avertizează că acesta este tabloul sfârșitului timpului. „Trăim în ultimele zile, așa că tendința este ca presiunea iadului să crească și mai mult împotriva copiilor lui Dumnezeu. Oricum, oricine își păstrează credința până la capăt va fi răsplătit cu viața veșnică”, a finalizat el.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *