Cum să începi schimbări mari în viața ta

Mulți oameni știu ce își doresc, dar nu știu cum să înceapă să-și atingă obiectivele. Atunci ei repetă, doresc, amână și amână. De fapt, au o idee greșită despre cum încep schimbările mari. Ei cred că schimbările mari încep cu atitudini mari și este invers. Marile schimbări încep uneori cu atitudini mici.

Cuvântul lui Dumnezeu spune: „Căci cine a disprețuit ziua lucrurilor mici? Fiindcă ei se vor bucura…” (Zaharia 4.10). Este obișnuit ca oamenii să disprețuiască ziua în care au avut o atitudine mică și să se gândească „asta nu va schimba nimic”, dar Cuvântul lui Dumnezeu spune să nu disprețuiască ziua lucrurilor mici, pentru că omul se va bucura și își va aminti de ziua aceea.

În cartea lui Iov găsim și un alt sfat: „Deși începutul tău a fost mic, totuși sfârșitul tău de pe urmă va crește mult.” (Iov 8.7), adică secretul pentru a schimba sau a începe ceva este să începi mic.

Mai întâi, gândește-te la ce vrei să schimbi sau să faci.

Vrei să începi o afacere? Începe acum. Chiar dacă nu este în area pe care o dorești, așa cum visezi, dar începe-o cumva. Vrei să economisești? Poți începe cu 1,00 leu și, în curând, acel 1,00 leu va deveni 2,00 lei, 3,00 lei, 10,00 lei și, dacă îți păstrezi obiceiul, peste un timp, vei obține ceea ce dorești.

Poate vei face niște greșeli la început, dar trebuie sa începi ceva. Începe cu o atitudine mică. Fă un pas mic. Nu ai obiceiul de a te ruga în fiecare zi și vrei să ai comuniune cu Dumnezeu? Începe dimineața prin a spune „Bună dimineața” lui Dumnezeu. Începi orice relație cu un salut, așa că începe-ți ziua cu un simplu cuvânt, iar în puțin timp, acel cuvânt va deveni o propoziție, iar acea propoziție va deveni o conversație.

Fă-o cu o atitudine mică și vei vedea că se adună și, când te aștepți mai puțin, viața ta, căsnicia, economiile tale, viața spirituală și tot ceea ce vrei să schimbi vor fi deja transformate.

Dumnezeu onorează începuturile mici. Deci, care este cea mai simplă acțiune pe care o poți face astăzi? Fă minimul minim și mâine încă puțin și apoi vei ajunge acolo unde îți dorești.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *