Nu l-ai trăda pe Dumnezeu, dar faci asta?

Cu siguranță, ai fost deja schimbat sau înlocuit de cineva și poate ai auzit următoarea frază: „Nu mai am nevoie de tine”.

Am deja pe altcineva în locul tău.” Cum te-ai simțit? Mulți au experimentat o trădare în relație și au fost înlocuiți; alții au fost deja concediați la serviciu și au pus pe altcineva în locul lor. Oricum, durerea înlocuirii ne afectează ființa și esența noastră.

Înlocuirea reflectă că nu am fost suficient de buni și nu este ceva plăcut.

Aceasta este, de asemenea, ceea ce fac majoritatea oamenilor în legătura cu Dumnezeu atunci când găsesc înlocuitori pentru El.

De fiecare dată când vezi o persoană punându-și viitorul în alte lucruri, ea Îl schimbă pe Dumnezeu, dar numai Dumnezeu este cel care ne poate îndeplini toate dorințele și ne poate aduce siguranță.

Sunt cei care își pun așteptările în știință, cercetări, lectură și cunoaștere. Această persoană se pregătește, face cursuri și se specializează pentru a câștiga mulți bani. Așa că ea ajunge să-l înlocuiască pe Dumnezeu cu această creație a Lui. Banii au fost creați de Dumnezeu, dar când îți pui puterea în ei, îl schimbi pe Dumnezeu pentru ei.

Dumnezeu este sursa întregii inteligențe, dar atunci când pui toate acestea deasupra Lui, Îl înlocuiești. Sunt oameni care cred în semne, stele, guru, celebrității, ghizi spirituali și devin dependenți de alți oameni. Mulți nu vor să-și asume o religie, ci vor să fie numiți spirituali. Sunt cei care vor să folosească metode de meditație, metafizică, astrologie și legea atracției, dar toate acestea îi fac să uite să folosească Credința. Ei vor doar beneficiile pe care le poate oferi credința. Este ca și cum ai vrea pe cineva să te iubească, dar ai respinge căsătoria; dorind beneficiile unei vieți împreună, dar nedorind să aplici regulile pentru a o avea.

Cum crezi că se simte Dumnezeu în legătură cu asta? Prima dintre cele zece porunci spune: „Să nu ai alți dumnezei înaintea Mea” (Exod 20:3). Dacă nu asculți de cea mai mare poruncă, imaginează-ți restul. Biblia chiar abordează acest lucru în alte versete: „Pentru ca de la răsăritul soarelui și de la apusul soarelui să se știe că nu este nimeni în afară de mine; Eu sunt Domnul și nu este nimeni altul” (Isaia 45:6); și „Adu-ți aminte de lucrurile de mai înainte; că Eu sunt Dumnezeu, și nu există alt Dumnezeu, nu este altul ca mine” (Isaia 46.9).

Chiar și neintenționat, este posibil să fi creat un înlocuitor în viața ta. Dacă acest lucru s-a întâmplat, trebuie să-l scoți din inimă pe idolul pe care l-ai creat și să te întorci la Singurul Dumnezeu adevărat. Numai El va împlini ceea ce este necesar în viața ta. Trebuie să te întorci la El și să nu-L înlocuiești niciodată.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *