„Oh, inima mea, inima mea…”

Să nu ai încredere în inima ta. Inima este rebelă, vrea doar să primească și să judece. Nu este niciodată dispusă să-și sacrifice voința. Totuși, când o persoană are o credință inteligentă, deși știe că va fi nedreptățită din cauza Cuvântului, ea rămâne fermă, pentru că știe în Cine a crezut. Este așa cum spune apostolul Pavel în 2 Timotei 1:12: „Căci ştiu în cine am crezut. Şi sunt încredinţat că El are putere să păzească ce I-am încredinţat până în ziua aceea.”

Credința inteligentă face o persoană să raționeze și să asculte de Cuvântul lui Dumnezeu. Cu toate acestea, oricine îL primește și continuă să fie implicat în emoții este înșelat de credința emoțională. Sunt oameni care chiar pleacă fericiți din biserică după o slujbă, spre exemplu, totuși, atunci când se confruntă cu o problemă, își văd credința dispărând și apoi cad în deznădejde. Mulți se bazează pe lucrările lor desfășurate în biserică pentru a-și justifica acțiunile, totuși uită că până și Iuda, care era alături de Domnul Iisus, L-a trădat.

Mulți oameni nu vor să se supună, dar, în favoarea sentimentelor lor, vor să primească binecuvântările.

De aceea, cercetează-ți Credința, ca să nu fii înșelat de glasul inimii. Nu dori să simți Cuvântul, doar ascultă-l și predă-ți voința lui Dumnezeu. „Examinați-vă pe voi înșivă, dacă sunteţi în credinţă. Pe voi înşivă cercaţi-vă. Nu recunoaşteţi voi că Iisus Hristos este în voi? Afară numai dacă sunteţi lepădaţi.”
(2 Corinteni 13:5).

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *