Cum să fii puternic în fiecare zi

Cum să fii puternic când te simți slab? Ce să faci când problemele se fac mari în fața ta și te simți ca o furnică?

Nu este întotdeauna ușor, dar este simplu. Trebuie să înțelegi că a fi puternic este o alegere și nu un sentiment. Când alegi să fii puternic, decizi că așa va trebui să fie viața ta. Dar mulți oameni confundă puterea cu sentimentele.

Sunt zile în care oamenii se trezesc proaspeți, vor să-și facă ordine în casă și sunt inspirați, dar sunt zile în care nici nu vor să se ridice din pat. Faptul este că toți suntem supuși sentimentelor – dar dacă depinzi de ceea ce simți că să fi puternic, ești pierdut.

Vezi ce spune Cuvântul lui Dumnezeu în Iosua 1:9: „Nu ți-am poruncit eu? Fii puternic și curajos; nu te teme și nu te speria, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine oriunde vei merge.” Dumnezeu a dat un ordin lui Iosua să fie puternic, și aceasta a fost o poruncă. Deci, din momentul în care stabilești și pentru tine această poruncă, alegi să fii puternic și să decizi ce vei face.

Chiar dacă te simți slab, nu te preda, nu ceda sentimentelor de furie, oboseală și descurajare. Mulți au renunțat deja la un curs, la căsătorie, la muncă, la companie și astăzi regretă pentru că s-au predat sentimentului. Datorită timpului în care cunoști Cuvântul lui Dumnezeu, trebuia să-l folosești ca hrană chiar și pentru alți oameni, dar absența ta din Casa Domnului, de exemplu, te face să uiți de învățături.

Trebuie să fii puternic pentru a-i întări pe ceilalți. Totuși, dacă ești absent, nu vei avea puterea să nu te predai sentimentelor. Mulți părăsesc prezența lui Dumnezeu pentru că susțin că la început totul a fost foarte frumos, au vrut să fie în biserică în fiecare zi, s-au trezit în zori să se roage, au urcat pe munte și au avut curaj, dar au încetat să mai simtă și au renunțat.

Dar credință nu este să plângi. Credința merge înainte, în ciuda a ceea ce simți. Cuvântul lui Dumnezeu nu este un sentiment, este putere, stabilitate, certitudine și convingere. Așa că a fii puternic este o poruncă și trebuie să decizi, odată ce înțelegi că trebuie să fii puternic în fiecare zi. În vremuri bune și rele, Dumnezeu va fi cu tine și te va ajuta, așa că nu vei mai fi mișcat de emoții niciodată. Dar dacă respingi credința și găsești scuze, alegerea ta de a fi slab a fost deja făcută.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *