7 CARACTERISTICI ALE CELUI CONVERTIT

 

Contrar a ceea ce mulţi gândesc, Dumnezeu nu converteşte pe nimeni pentru El. Noi o facem acţionând după liberul nostru arbitru, după puterea noastră de decizie…dar cât timp nu se converteşte la Dumnezeu, luând atitudinea mai personală pe care odată o va lua în viaţă, nu se va bucura de Naşterea din Nou!

1.Perseverenţa:  în practicarea credinţei, a dreptăţii, a ceea ce este corect în ochii lui Dumnezeu. Persoana care este convertită, perseverează în practicarea a ceea ce îl mulţumeşte pe Dumnezeu şi nu doar o perioadă, ci tot timpul. Această caracteristică, perseverenţa, va creşte odată cu trecerea zilelor, săptămânilor sau lunilor…

Orice persoană convertită este perseverentă.Totuşi, cine nu este convertit vrea totul imediat , dar cum nimic nu se întâmplă imediat,ea se descurajează… Cu toate acestea,  acest lucru nu se întâmplă niciodată cu cel care este convertit! Iisus a spus că cel care va persevera până la sfârşit (convertitul) va moşteni coroana vieţii. De aceea, mărimea credinţei dvs nu contează, important este dacă dvs sunteţi sau nu perseverent!

2. A împărtăşi: persoana careeste convertită nu este ataşată de nimic, nu este egoistă sau materialistă. Ea nu se gândeşte doar la ea însăşi ci de asemenea la aproapele ei. Iisus a spus că adevăratul Său ucenic îşi iubeşte aproapele ca pe el însuşi. Atunci, cine  este convertit împărtăşeşte, dă, întinde mâna, nu se opune reacţiei celuilalt, chiar dacă este negativă, convertitul nu rămâne reţinut din cauza aceasta, el continuă să dea. Chiar dacă nu vede recunoştinţă sau apreciere, convertitul ştie că asta nu este problema lui,  pentru că şi-a făcut partea lui: a împărtăşit!

3. Teama: orice persoană  convertită are sentimente, dar spre deosebire de altele, ea nu se oferă lor ci temei. Persoana poate chiar să simtă o enormă dorinţă de răzbunare, dar pentru că este convertită nu se oferă acestui sentiment. Din contră, ea se teme de Dumnezeu şi de aceea nu depinde de sentimente, în cazul acesta de răzbunare. Orice fiinţă umană, chiar şi cea convertită este tentată să facă  ceea ce este greşit, ca de exemplu a se prostitua, a minţi sau a adultera. Sufletul său este cel care doreşte, carnea sa, dar pentru că convertitul cunoaşte consecinţele, el se menţine fidel. Atunci, convertitul se teme, are un respect profund pentru Dumnezeu şi de aceea  fuge mereu de  ce este rău.

Va continua…

Te văd la CdAS sau în Nori!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *