Credința și Sacrificiul – Parte 1

Credința vine prin auzire. (Romani 10.17)
Auzind ce? Cuvântul lui Dumnezeu. (Romani 10.17).
Născându-se credința, se naște de asemenea curajul pentru a pune în practică gândul, inspirația, intuiția, în fine, vocea Duhului Credinței.

Bazinul din Siloam până astăzi este martorul viu al practicii credinței. A fost acolo unde Domnul Iisus a trimis orbul ca să fie vindecat. Este localizat în valea Tiropeon, în extremul inferior al canalului subteran al lui Ezechia (tunelul din Siloam). În afara adâncimii ei, este necesară coborârea a 34 de scări pentru a ajunge la bazin. Pentru a asculta de porunca Domnului, cu siguranță, orbul din naștere a înfruntat o enormă dificultate pentru a ajunge la bazin.

O analiză mai profundă a detaliilor din Ioan 9 ne ajută să înțelegem secretele și misterele credinței.

1 – Viziunea lui Dumnezeu
Domnul și Ucenicii Lui au văzut orbul din naștere așezat pe marginea drumului. Orbul nu a strigat la Iisus pentru a atrage atenția Lui. Probabil pentru că nu știa de prezența Lui;

2 – Îndoiala lumii
Ucenicii Săi au întrebat: “Rabbi, cine a păcătuit de s-a născut orb: el sau părinţii lui?”
Ignoranța persoanelor atribuie lui Dumnezeu motivul suferinței umane pe când, în realitate, este diavolul care a venit pentru a fura, pentru a omorî și pentru a distruge (Ioan 10);

3 – Răspunsul lui Dumnezeu
“Nu este nici pentru că a păcătuit el, nici pentru că au păcătuit părinţii lui, ci s-a născut aşa ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu.”
Domnul a răspuns îndoielii cu siguranța (credință) că suferințele umane sunt pentru manifestarea lucrării (voinței) lui Dumnezeu;

4 – Trezirea credinței
“Şi zicând aceasta, a scuipat pe pământ, a făcut nişte noroi din salivă şi l-a pus pe ochii orbului.”
Cum orbul nu a arătat nici un semn de credință (el nu a strigat la Domnul), Iisus a folosit salivă amestecată cu pământ pentru a face tină pentru a unge ochii orbului. Până în acel moment orbul probabil nu a înțeles nimic. Doar a continuat observând….

5 – Atitudinea credinței
“Apoi i-a zis: „Du-te şi spală-te în bazinul Siloamului!”.
Când orbul a auzit cuvântul de ordin al Domnului Iisus, imediat, mișcat de Duhul credinței, a fost încurajat să sacrifice. Adică, să asculte. Observați că Domnul Iisus nu i-a dat mâna și nici nu l-a ghidat la bazin, și nici nu a trimis ucenici să o facă. Orbul cunoștea drumul dificil al bazinului și a fost singur până acolo.  Chiar știind de dificultățile pentru a ajunge în acel loc, el nu s-a dezamăgit nici nu s-a bazat pe ajutorul altora. Domnul Iisus nu putea să îi faciliteze și să îl trimită la bazinul din Betesda care, chiar dacă era puțin mai departe, era mai ușor de ajuns?

Continuă mâine…

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *