De 3 ori a fost suficient pentru el

Man looking upsetA petrecut timp cu Domnul Iisus în Slujirea Lui… a auzit din Gura Lui Promisiunile Evangheliei… a văzut minunile, a fost martor ocular… cu toate astea, Petru L-a negat de trei ori, de ce oare?

Înainte ca Domnul Iisus să fie prins, El l-a avertizat pe Petru că-L va nega de 3 ori! „Imposibil!”, a spus Petru, care s-a simțit ofensat de previziunea Învățătorului său… cu toate astea, chiar dacă Petru a afirmat că niciodată nu va face asta, a făcut-o…

Dar, de ce? Era Petru un mincinos? Sigur că nu, era eliberat și convertit, și avea cele mai bune intenții, cu toate astea, nu avea ce era Cel mai important: nu era Botezat cu Duhul Sfânt!

Iar când o persoană nu are Duhul Sfânt, un lucru e sigur: atunci când cercul se strânge, cedează… de aceea, Petru a cedat și a negat. Altfel spus, chiar dacă în plan fizic era eliberat și convertit, oamenii nu-l identificau pe Petru ca fiind o persoană într-adevăr de la Dumnezeu, fiindcă nu avea Botezul cu Duhul Sfânt.

Totuși, după ce Petru a fost Botezat, Biblia spune că oamenii au știut că fusese cu Iisus, deoarece Duhul pe care-l manifesta, chiar dacă Petru vorbea limba lui în mod inadecvat, îi permitea să VORBEASCĂ CA DOMNUL IISUS.

Acum, Domnul Iisus deja nu mai era prezent fizic, ci spiritual, înăuntrul lui Petru, prin Duhul Sfânt, iar când oamenii l-au cunoscut pe Petru, au zis: „el a fost cu Iisus, deoarece vorbește ca El”.

Atunci, ce ne face să fim ca Iisus, un martor al Lui, este Duhul Sfânt! Nu frecvența cu care mergem la Biserică, deoarece Petru a mers, a mâncat, a băut și a dormit în apropierea Domnului Iisus timp de 3 ani și 6 luni, dar chiar și așa, n-a vorbit despre El, n-a trăit viața Lui și n-a transmis mesajul Lui, până în ziua în care a fost Botezat cu Duhul Sfânt! Abia atunci, a fost TRANSFORMAT!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *