De cine să ascultăm?

A venit un nor şi i-a acoperit cu umbra lui; şi din nor s-a auzit un glas care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit: de El să ascultaţi!” (Marcu 9:7)

Transformarea interioară prin intermediul Duhului Sfânt, nu este ceva opţional ci este o necesitate a fiinţei umane, pentru că doar aşa poate străluci şi ieşi în evidenţă în această societate egoistă şi meschină, fie prin intermediul caracterului, fie prin cuceriri şi succes. Dar, pentru a obşine şi a menţine această transformare este fundamental să ascultăm vocea Lui pentru că aceasta vă va ghida mereu şi vă va capacita pentru provocări, ascultare şi sacrificiu.

Vocea Lui este simplă şi eficace. Observaţi că Dumnezeu nu vorbeşte mult, dar transmite esenţialul, ceea ce avem nevoie să ştim şi să practicăm. Dumnezeu ne dă direcţie pentru că în viaţa aceasta nu ne sunt deloc de folos bunele intenţii ci mai degrabă contează să urmezi direcţia, cea care vine de la Sacrificiu de la Domnul Iisus. „De El să ascultaţi”, a spus Dumnezeu.

Îndată ucenicii s-au uitat împrejur, şi n-au mai văzut pe nimeni decât pe Isus singur cu ei. (Marcu 9:8)

Când auzim Vocea Lui şi învăţăturile Sale şi le punem în practică, suntem transformaţi de El, iar STRĂLUCIREA este permanentă. Din nefericire, mulţi, chiar sunt restauraţi şi îşi ating idealurile, dar în ceea ce priveşte desfrutarea, aceasta este ceva ce are loc pe o durată scurtă de timp, adică pacea şi bucuria pe care o primesc, sunt momentane, circumstanţiale. Cucerirea sănătăţii sau restaurarea familiei, ba chiar şi succesul obţinut este ceva ce se petrece în treacăt. Acestea nu se menţin pentru că ceea ce a avut loc a fost o restaurare şi nu o transformare.

Mulţi trăiesc în treacăt, fără să se bucure şi să se desfruteze cum ar fi trebuit. În treacăt trebuie să fie ceea ce este rău, iar ceea ce este bun, să fie permanent. Pentru ca strălucirea şi bucuria noastră să fie permanente, trebuie să profităm de oportunităţi aşa cum este aceasta prin care ne putem transforma viaţa ca ea să nu mai fie doar imaginea dar şi asemănarea lui Dumnezeu. Şi ştiţi ceva?

Dumnezeu nu ne cere imposibilul ci tot ceea ce putem face pentru ca El să ne transforme viaţa din interior către exterior.

Ne vedem la CdAS sau în nori

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

1 comentário

stan maria Răspunde 10 februarie 2012 la 19:58

urmaresc emisiunea de la otv am ramas surprisa de ce vad si eu am probleme mari baiatu meu ste student nul pot face sa invete a fost atat de entuziasmat dar acuma mai bine il pui pe foc merga si la servici , nu mai vrea nimic ii placea anturaju miine are ex si nu vrea sa invete numele lui este alin nicusor va rog sami spuneti ce se poate face , faceti o catedrala si in timisoara este multa lume necajita cu pensi mici si nu pot ajunge la bucuresti, numele meu este maria va rog sa ma ajutati o seara frumoasa