De la groapă la palat

Călătoria la care fiecare fiinţă umană se angajează în viaţă este una unică şi intransmisibilă. De aceea trebuie să fim mereu comnştienţi de două lucruri: niciodată nu trebuie să ne comparăm cu alţii sau să îi invidiem în vre-un fel.

De când ieşim din pântecele mamei, ne angajăm la cea mai fantastică călătorie pe care ne-am putea vre-o dată imaina că o putem face: această călătorie este însăşi viaţa noastră. Unii oameni preferă să facăî din această călătorie, o plimbare, alţii aleg să călătorească la „clasa I” Aceasta este diferenţa între a-ţi trăi viaţa şi a o vedea trecând pe lângă tine ca şi cum ai fi un simplu spectator.

Unele persoane ajung să se gândească că este nevoie să deţii daruri deosebite pentru a învinge în această lume. Cu toate acestea, singurul “dar” necesar este acela de a avea o inimă umilă înaintea acţiunii Puterii lui Dumnezeu. Mai multe personaje biblice exemplifică această realitate, dar Iosif a fost cel care a arătat adevăratul potenţial pe care-l avea şi chiar în mijlocul necredincioşilor, s-a supus 100% voinţei lui Dumnezeu.

Fraţii lui au văzut că tatăl lor îl iubea mai mult decât pe ei toţi şi au început să-l urască. Nu puteau să-i spună nicio vorbă prietenească. Iosif a visat un vis şi l-a istorisit fraţilor săi, care l-au urât şi mai mult. (Geneza 37:4,5)

În acest pasaj observăm că Iosif a făcut o mare greşeală: el s-a auto-promovat înaintea fraţilor săi. Atunci când le dăzvăluim celorlalţi proiectele şi visele noastre, punem în risc două lucruri: visele pe care le avem şi pe noi înşine, deoarece devenim o ţintă a persecuţiilor din toate părţile.

Din nefericire, lumea, nu se bucură de succesul nimănui pentru că, luaţi seama că atunci când cineva urcă în viaţă, altcineva este forţat să coboare; când cineva câştigă, automat că o altă persoană pierde şi în mod clar că această persoană va asista la succesul celuilalt.

Din cauza invidiei fraţilor săi, Iosif a trebuit să îndure suferinţe dintre cele mai teribile: a fost umilit, a devenit sclav, a fost închis în temniţă… În tot acest timp, el a fost ferm şi fidel în pactul pe care-l avea cu Dumnezeu.”

Drag(ă) prieten(ă), oamenii care menţin un pact cu Dumnezeu, trebuie să ştie că pentru a învinge în această lume, vor trebui să depăşească anumite încercări grele. Vor trebui să treacă prin momente în care se simt complet singuri pe fundul unei gropi adânci, însă, cu siguranţa că orice gaură are şi o scăpare, trebuie să se uite către cel Preaînalt şi să se menţină fideli faţă de Dumnezeu.

Sfatul l-amulţumit pe Faraon şi pe toate autorităţile din jurul lui. Faraon le-a zis autorităţilor: Unde mai găsim un om ca acesta care să aibă Duhul lui Dumnezeu?

Cuvintele acestea au plăcut lui faraon şi tuturor slujitorilor lui. Şi faraon a zis slujitorilor săi: „Am putea noi oare să găsim un om ca acesta, care să aibă în el Duhul lui Dumnezeu?” Şi faraon a zis lui Iosif: „Fiindcă Dumnezeu ţi-a făcut cunoscut toate aceste lucruri, nu este nimeni care să fie atât de priceput şi atât de înţelept ca tine. Te pun mai mare peste casa mea, şi tot poporul meu va asculta de poruncile tale. Numai scaunul meu de domnie mă va ridica mai presus de tine.” Faraon a zis lui Iosif: „Uite, îţi dau stăpânire peste toată ţara Egiptului.” Faraon şi-a scos inelul din deget şi l-a pus în degetul lui Iosif; l-a îmbrăcat cu haine de in subţire şi i-a pus un lanţ de aur la gât. L-a suit în carul care venea după al lui şi strigau înaintea lui: „În genunchi!” Astfel i-a dat faraon stăpânire peste toată ţara Egiptului. (Geneza 41:37-43)

Iosif, atunci când a fost relevată viziunea lui Dumnezeu asupra Egiptului, a fost cinstit pentru că şi-a menţinut fidelitatea chiar şi trecând prin situaţii vitrege de viaţă. De aceea, i s-a încredinţat totul. Prin Iosif, Egiptul a prosperat în cei mai teribili ani de foame şi de secetă. „Cum se poate să te dezvolţi în asemenea vremuri pe care le trăim?” – se întreabă mulţi. La fel cum a crescut Iosif în trecut: menţinându-se fidel lui Dumnezeu. În aceste ultime şapte luni ale anului, chiar dacă situaţia din întreaga lume, este una haotică d.p.d.v. economic, cine se va menţine fidel lui Dumnezeu, va creşte, va evolua, se va dezvolta.Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *