FRICĂ SAU FRICOS?

 

A FI FRICOS înseamnă a te lăsa dominat de teamă și de a nu cunoaște, de a nu învăța, de a nu face, de a nu dezvolta ce trebuie făcut…

-Laș;

-Timid;

– Care se sperie ușor

Așa cum  observăm, tuturor ne este teamă, dar să fim fricoși este un lucru diferit. A fi fricos înseamnă că suntem atât de afundați într-o stare înfricoșătoare că vom ceda constant în fața fricii, supunându-ne ei. A fi fricos înseamnă a te lăsa dominat de frică în toate sensurile!

Pentru a învinge această stare există doar un remediu… unii vor putea spune: ‘’  a o înfrunta!’’ – da, a înfrunta este primul pas, dar există un al doilea pas pe care persoanele îl ignoră și de aceea nu domină și în consecință nu-și depășesc problemele, nu își ating obiectivele, realizându-și visele lor.

Al doilea pas este A ASCULTA, dar de cine? De Dumnezeu! Când ascultăm, chiar fiindu-ne teamă dominăm și depășim ceea ce încearcă să ne împiedice să ne atingem obiectivele, visul nostru. Biblia afirmă că Ghedeon a fost acest bărbat!

La fel ca noi toți, Ghedeon nu era perfect, i-a fost teamă, totuși nu era fricos, pentru că atunci când a fost chemat, a știut să chestioneze despre condiția în care trăia și să facă ceva în legătură cu acest lucru. Ghedeon, a fost un bărbat care s-a perfecționat, renunțând să mai găsească scuze pentru a nu acționa, prin intermediul ascultării de Cuvântul lui Dumnezeu.

Te văd la CdA, sau în Nori!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *