A 12a Zi a Postului lui Daniel

Voință Duhului lui Dumnezeu

În grija de a face voința lui Dumnezeu intră și gradul relației slujitorului cu Domnul. A fi pe placul lui Dumnezeu, înseamnă a face voința Lui într-un mod liber și spontan. Acesta este cel mai sublim sentiment care ghidează viața celui care este cu adevărat slujitorul Celui Prea Înalt.

Nu este de mirare că vedem majoritatea oamenilor preocupați cu treburile și grijile lor și să se mulțumească pe ei înșiși. Dar este dureros să-i vedem incluși în această majoritate pe cei care, deși au multe cunoștințe biblice și merg de mulți ani la biserică, nu au nici cea mai mică dorință de a da prioritate voinței Dumnezeului în Care spun că cred.

Cum să slujim pe Cineva pe Care nu-L cunoaștem? Cum să facem voința sau să  fim pe placul Unui Necunoscut?

Aceasta nu este problema celor  născuți și pecetluiți cu Duhul Sfânt. Ei înțeleg perfect semnificația voinței lui Dumnezeu, pentru că au Același Duh ca al Domnului Iisus. Sunt slujitori, s-au născut ca să slujească și nu ca să fie slujiți. Știu voința Domnului lor. Dacă o fac sau nu, este treaba lor. Dar, când sunt pe placul Domnului lor, Acesta  face posibilă realizarea visurilor lor într-un mod natural, fără nerăbdare, stres  sau alte lucruri de genul acesta, mai ales că Voința lui Dumnezeu nu este niciodată  împotriva bunăstării fiilor Lui. Ca Tată, El știe ce este bun sau nu pentru fiii.

De multe ori, sau aproape mereu, ei își folosesc credința pentru a intra în posesia bunurilor anticipat. Întrebarea este: Ce capacitate are un copil să administreze o mie de lei? Da, credința trebuie să fie folosită pentru realizări materiale, dar această credință trebuie să se supună potrivit voinței lui Dumnezeu, pentru ca binecuvântarea să nu devină un blestem. La urma urmelor, este scris: binecuvântarea anticipată este blestem.

„O moștenire poate fi obținută în grabă la început, dar sfârșitul ei nu va fi binecuvântat.” Proverbe 20:21

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *