Acțiunea permanentă a Duhului Sfânt

Meditam asupra acțiunii Duhului Sfânt în viața bărbaților din trecut. În Vechiul Testament, spre exemplu, profeții și patriarhii nu aveau Duhul Sfânt permanent cu ei pentru a-i ghida, ei depindeau de un vis, de o revelație sau de o Voce pe care să o audă, cum a fost în cazul lui Noe, Avraam, Moise, Iosua etc.

Duhul lui Dumnezeu se manifesta inspirând slujitorii Săi, dând direcția pentru aceea ocazie și gata. După slujitorul rămânea în așteptarea unei noi revelații.

Nu erau toți care aveau o viziune, o revelație sau puteau asculta Vocea lui Dumnezeu. Vedem în zilele de astăzi acțiunea permanentă a Duhului lui Dumnezeu în viața celor ce doresc să Îl urmeze pe Domnul Iisus. El a spus:

“Iar Eu Îl voi ruga pe Tatăl şi El vă va da un alt Apărător[a], Care să fie cu voi în veac, şi anume ”

Ioan 14.16

Astăzi nu este nevoie să așteptăm un vis, o revelație sau să auzim o Voce ca El să ne ghideze. Nu mai avem nevoie de o noapte de somn ca Dumnezeu să ne revele ceea ce El vrea, nu avem nevoie de o viziune fizică, pentru că Dumnezeu deja a găsit o formă de a ne ghida, trimițându-ne Duhul Sfânt.

Cine Îl are, are revelația voinței Lui, viziunea Mântuirii și reușește să audă Vocea Propriului Dumnezeu în duhul său, mărturisind că Îi aparține Lui.

Cine nu are Duhul Sfânt trăiește pierdut, chiar dacă este într-o biserică, alegerile, acțiunile, deciziile și înfrângerile lui sunt rezultatul alegerilor făcute de cineva care nu reușește să audă Vocea lui Dumnezeu, care trăiește fără direcție, ca orbii.

Cine are Duhul Sfânt reușește să vadă mult mai încolo, nu vrea să spună că Dumnezeu va lua decizii pentru noi, pentru că, chiar dacă Îl avem, El respectă voința noastră, dar El ne ghidează la tot adevărul și doar cade cine vrea.

“Însă când va veni El, Duhul adevărului, vă va călăuzi în tot adevărul. Căci El nu va vorbi de la Sine, ci va vorbi tot ceea ce va auzi şi vă va anunţa lucrurile ce urmează să vină.”

Ioan 16.13

A colaborat: Preotul Luis Marcelo da Silva

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *