Apropie-te de Mângâietor

aproximar_consoladorApropie-te de Mângâietor

A 18a Zi a Postului lui Daniel

Principalul motiv pentru care oamenii sunt nerealizați, este faptul că nu au o relație strânsă cu Duhul Sfânt, pentru că El este Cel care ne călăuzește, ne protejează, în fine, El este însăși viața. Îndepărtarea de El aduce multora durere și suferință.

Odată, profetul Ieremia, văzând pustiirea Israelului, a spus:

 ”De aceea plâng, iar ochii îmi sunt plini de lacrimi, căci Mângâietorul meu S-a îndepărtat de mine, El, Care îmi înviora viaţa. Fiii mei sunt îngroziţi, deoarece vrăjmaşul a învins.”  Plângerile lui Ieremia 1:16

Aici, el arată care a fost cauza nenorocirii poporului său: Mângâietorul S-a îndepărtat. Inamicul a învins și nu mai aveau putere să lupte. Întrebarea este: De ce S-a îndepărtat El? Povestea ne arată că neascultarea, păcatul, insistența de a merge pe căile proprii, fără să aibă un angajament față de Dumnezeu, a provocat îndepărtarea Mângâietorului și în consecință distrugerea Israelului care și-a pierdut identitatea ca popor și mai mult decât atât a fost luat captiv în Babilonia, unde a gemut 70 de ani. Într-adevăr, el au fost cel care s-a îndepărtat de Dumnezeu!

În ziua de azi vedem același lucru. Oameni care merg sau nu la biserică, gem și au obosit să mai lupte pentru familia lor, pentru căsnicie, pentru finanțe, și chiar pentru propria viață, pentru că au chiar și dorința de sinucidere. Mulți se gândesc că această oboseală este din cauza timpului, stresului, dar în adâncul ființei lor, această lipsă a puterii este din cauza absenței și îndepărtării de ei a Duhul Sfânt. Când El nu este prezent în viața cuiva, acesta este distrus de probleme.

Ca și cum acest lucru nu ar fi de ajuns, vrăjmașul(diavolul) îl învinge pe cel căruia îi lipsește Duhul Sfânt, pentru că fiecare luptă pe care o duce este o înfrângere sigură din moment ce el luptă singur, fără direcția și protecția Duhului.

Pe 17 va fi ultima zi a Postului lui Daniel și cea mai mare oportunitate pentru cei trudiți și împovărați, pentru cei care au un eșec după altul, ca să-și schimbe situația, deoarece va fi ziua în care vom căuta această apropiere, și toți cei care o doresc cu tot sufletul să aibă o experiență cu Mângâietorul.

Cei care vor veni la Altar cu o inimă căită, hotărâți să se schimbe, vor fi umpluți cu Duhul Sfânt și El le va da noi forțe și va îndepărta dușmanul care îi domina.

Te vei apropia sau vei continua să fii departe? Decizia este a fiecăruia!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *