Autoritate

autoridade-706x432Ce este omul ca să-Ţi aminteşti de el şi fiul omului ca să-Ţi pese de el? Tu l-ai făcut cu puţin mai prejos decât Dumnezeu şi l-ai încoronat cu slavă şi cu cinste. L-ai pus să domnească peste lucrările mâinilor Tale; i-ai pus totul sub picioare.

Psalmul 8:4-6

Când Dumnezeu a creat omul, l-a îmbrăcat cu TOATĂ autoritatea Sa și l-a pus să domnească PESTE TOT ce a fost creat. Pentru că omul era capodopera Lui, Dumnezeu voia ca acesta să se bucure de bunăstare și să nu-i nimic tulbure pacea nimic.

Sub această autoritate erau diavolul și demonii lui, pentru că, fiind îngeri căzuți, de asemenea erau supuși omului. Totuși, această autoritate era și este legată de o ASCULTARE NECONDIȚIONATĂ a Cuvântului lui Dumnezeu. Acesta era prețul pe care omul trebuia să-l plătească: să fie ascultător de Glasul Celui Prea Înalt fără să-I chestioneze poruncile

Diavolul știa acest lucru, știa că atâta timp cât exista ascultare, omul ar domina și niciodată nu ar fi dominat. Când Eva a mâncat fructul, problema nu era faptul de a mânca, ci era neascultarea de Glasul lui Dumnezeu, era să-i ofere diavolului ceea ce aveau ei. Din acel moment, umanitatea a devenit sclava răului și prin urmare să sufere consecințele de a avea un stăpân ca Satana.

Venirea Domnului Iisus nu a adus doar speranță și Mântuire, El a venit și ca să recupereze această autoritate pierdută și să ia de la diavol cheia pe care el o furase acolo în paradis.

Interesant este că Iisus a vrut să-i învețe pe ucenicii Lui acest lucru, pentru că de îndată ce i-a chemat le-a spus: ”Vindecați-i pe bolnavi, scoateți afară dracii…” Ce ar înseamna aceasta? Nimic altceva decât AUTORITATE.

Vedem că în timpul lucrării sale, Iisus le-a dat urmașilor Lui învățături ca ei să folosească această Autoritate. El a liniștit marea și a poruncit vântului să tacă și le-a spus: ”De ce sunteți atât de fricoși, puțin credincioșilor?” Apoi a mers pe apă și i-a poruncit lui Petru să facă la fel. A vorbit cu un smochin și el s-a uscat și le-a spus ucenicilor că vor face mult mai mult decât atât. A înmulțit pâinile și peștii și le-a spus: ”Dați-le voi să mănânce.”

În toate aceste evenimente supranaturale, Iisus își motiva ucenicii să facă la fel, arătând astfel că Autoritatea Lui dată de la începutul creației era readusă omului. Și înainte să urce la Cer, El a spus:

”TOATĂ AUTORITATEA MI-A FOST DATĂ ÎN CER ȘI PE PĂMÂNT.

Matei 28:18

”Voi însă veţi primi putere (AUTORITATE) atunci când va veni Duhul Sfânt peste voi…”

Faptele Apostolilor 1:8

Cine primește Duhul Sfânt are AUTORITATE ca să-l detroneze pe diavol din orice loc în care el domnește. Nu putem să rămânem tăcuți la acest lucru, trebuie să ne ridicăm mâinile, să-l legăm și să-l scoatem pe diavol, să schimbăm orice situație.

Decizia este a noastră: ne folosim autoritatea împotriva diavolului și îl învingem sau vom fi supuși autorității pe care diavolul a furat-o acolo în Eden. Ce preferi?

Episcopul Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *