Când nimic nu merge bine…

Trăim vremuri foarte dificile, când mulți oameni au pierdut totul. Au pierdut sănătatea, familia, locul muncă, afacerea, casa… Există oameni care nu au trecut niciodată prin ce trec în acest moment pandemic și mulți își descurajează credința în fața atâtor probleme, atâtor pierderi și chiar renunță la viața lor.

Este ușor să crezi în Dumnezeu când totul merge bine, când nu există probleme, dar în momentele dificile ale vieții avem cel mai mult nevoie să folosim credința pentru a le putea depăși și să învingem. Nu putem pierde niciodată credința, deoarece credința este singurul pod care ne leagă de Dumnezeu. Dacă acel pod este rupt, ne pierdem legătura cu Dumnezeu, adică vom pierde totul, inclusiv Mântuirea.

În 1 Samuel 30, găsim relatarea când David s-a întors cu oamenii săi la Ziklag și a găsit orașul jefuit și ars de amaleciți, care luaseră femeile, fiii, fiicele și tot ce aveau în captivitate. Au pierdut totul și, în mod natural, în fața acelei situații, s-au simțit foarte necăjiți, au ridicat vocea și au plâns, până nu au mai avut putere să plângă, pentru că sufletele tuturor oamenilor erau în amărăciune, dar David a fost întărit în Domnul Dumnezeul său.

Este firesc ca ființele umane să plângă atunci când se confruntă cu anumite pierderi pe care le suferă în viață și aceasta este situația multor oameni care au pierdut totul cu această pandemie. Dar nu este normal să trăiești restul vieții plângând, frustrat, deprimat de probleme. Este necesar să ei o atitudine de credință pentru a schimba situația, altfel viața nu se va schimba niciodată.

David a plâns și el, dar el a acționat, s-a întărit în Dumnezeu și a consultat cu Domnul. Este inutil pentru o persoană să creadă în Dumnezeu, dacă nu acționează în viața sa și se lasă copleșită de probleme.

Căci în cele mai dificile momente ale vieții trebuie să ne punem credința în acțiune cel mai mult, astfel încât să putem întoarce situația și exact asta a făcut David. El nu era doar un om credincios, ci era un om cu atitudini și asta l-a făcut un mare lider.

Mulți oameni în vremurile dificile ale vieții fac exact opusul, ajung să-și abandoneze credința, lăsându-se copleșiți de probleme, renunță la luptă și aruncă prosopul. Dar, făcând acest lucru, nu vor putea niciodată să se ridice în viață. De aceea, vedem mulți credincioși căzuți, mulți strămutați, care se revoltă împotriva lui Dumnezeu, când ar trebui să se revolte împotriva diavolului. În loc să se întărească în Dumnezeu și să consulte cu Domnul, mulți vor consulta cu vrăjitori, psihologi, horoscopul, profeți.

Cu toate acestea, trebuie să ne întărim în Cuvântul lui Dumnezeu, să luăm atitudini de credință și să consultăm numai cu Domnul, pentru că El este refugiul și puterea noastră, un ajutor foarte prezent în suferință (Psalmul 46.1).

David nu a renunțat. Mișcat de credința sa, și-a adunat oamenii și a plecat la luptă. Ajungând în tabăra amaleciților:

”Și David i-a lovit din amurg chiar până în seara zilei următoare; și nu a scăpat niciun om dintre ei, în afară de patru sute de tineri, care au călărit pe cămile și au fugit.

Și David a luat înapoi tot ceea ce amaleciții duseseră; și David și-a eliberat pe cele două soții.

Și nimic nu le lipsea, fie mic sau mare, nici fii, nici fiice, nici pradă, nici vreun lucru pe care li-l luaseră: David a recuperat totul.

Și David a luat toate turmele și cirezile, pe care le-au mânat înaintea celorlalte vite și au spus: Aceasta este prada lui David.” 1 Samuel 30:17-20

Putem vedea că modul în care David a reacționat la problemă a schimbat întreaga situație. Nu numai că a recuperat ceea ce pierduse, dar a cucerit și o mare pradă și nu a lipsit nimic, nici mic, nici mare pe care nu l-a recuperat. Așa va fi și pentru toți cei care, în fața tuturor pierderilor și problemelor lor, devin mai puternici în Dumnezeu și pun credința în acțiune. Nu va exista nimic, mic sau mare, tot ceea ce a fost pierdut va fi recuperat, în Numele Domnului Iisus.

Domn Episcop, îmi amintesc prin câte a trecut biserica și felul în care ați reacționat la acele probleme care erau foarte mari. Am avut atât de multe pierderi în acele momente, mulți oameni au fost descurajați de credință și dvs., prin telefon, ați intrat la radio și ați început să transmiteți credința oamenilor, tuturor. A fost o luptă foarte mare, dar Dumnezeu ne-a dat victoria asupra dușmanilor noștri și ne-a dat mult mai mult. Deciziile pe care le luăm în fața problemelor de astăzi sunt cele care ne vor defini viitorul. Nu este suficient să credem în Dumnezeu, să avem o mare credință, dacă nu luăm atitudine.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *