Capcanele răului

”Frica și groapa și cursa sunt asupra ta, locuitor al pământului.18Și se va întâmpla, că cel ce fuge de zgomotul fricii va cădea în groapă; și cel ce iese din mijlocul gropii va fi prins în cursă, căci ferestrele de sus sunt deschise și fundațiile pământului se clatină.” Isaia 24.17-18

Prin credință mulți au fugit de frică, au urcat din groapă, dar credința nu a fost suficientă pentru a-i scăpa de laț. Fiindcă pentru a nu cădea în laț este de asemenea este necesară vegherea.
Totuși, nici toți din cei ce au avut credință pentru a da mari mărturisiri, au avut credință pentru a veghea și pentru a fugi de laț.

Mulți ce într-o zi au fost cunoscuți pentru măreția credinței lor, pentru că au învins probleme ce provoacă frică oricăruia, probleme familiale și financiare, au învins vicii, boli incurabile și chiar au și ieșit din groapă, dar le-a lipsit credință pentru a veghea o prietenie, o flirtare, un sentiment, o dorință, un elogiu, și au căzut în lat.

De laț doar scăpăm dacă veghem 24 de ore pe zi.

”Și ce vă spun, spun tuturor: Vegheați.” Marcu 13.17

Domnul Iisus a spus pentru toți, bărbat, femeie, căsătorit, necăsătorit, lucrător, episcop, preot, soție de preot, pastor, enoriaș, frecventator al bisericii, tuturor. Toți sunt toți. Să veghem!

Episcopul Renato Valente

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *