Care este cererea ta către Dumnezeu?

„Creează în mine o inimă curată, Dumnezeule; și înnoiește un duh drept în mine. Nu mă lepăda din prezența ta și nu lua duhul tău sfânt de la mine.” Psalmii 51:10-11

David a cerut de la Dumnezeu patru lucruri:

1) Să creeze în el o inimă curată, adică o inimă fără răutate, intenții rele, înșelăciune, mândrie, deșertăciuni, înclinații firești, etc.

2) Să reînnoiască un duh drept, deoarece atitudinile sale nu erau cele ale unei persoane demne, onorabile și înțelepte, la urma urmei, el a acționat cu viclenie pentru a-și ascunde adulterul, iar cel mai rău, a plănuit moartea unui nevinovat.

3) Să nu-l scoată din prezența Sa, ceea ce însemna să nu-l respingă pentru nelegiuirea sa. Știa că Prezența lui Dumnezeu în viața lui îl făcuse rege al lui Israel și îi dăduse multe victorii asupra dușmanilor săi. Fără Dumnezeu, titlul său de rege era inutil.

4) Să nu ia Duhul Sfânt de la el! David era conștient că adevărata lui bogăție nu era aurul, argintul și pietrele sale prețioase; nici pământurile cucerite, palatul și armata sa.

Cea mai mare bogăție a sa a fost Duhul lui Dumnezeu, care a venit asupra lui în ziua în care profetul Samuel l-a uns cu untdelemn sfânt. Dacă L-ar pierde, nu ar fi altceva decât un simplu cerșetor spiritual care trăiește într-un palat, cu coroana regelui.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *