Care este diferența dintre muncă și fapte?

Este foarte obișnuit să asociem ceea ce facem pentru Dumnezeu cu fapte, dar Dumnezeu mi-a atras atenția asupra cuvântului ”lucrări”.

În scrisorile trimise Bisericilor din Asia Mică (7 Biserici ale Apocalipsei), Domnul Iisus a arătat ce a avut împotriva Bisericii din Efes, totuși, această biserică părea perfectă în „FAPTELE” ei.

Cum să nu o admiri? Atitudinile care s-au văzut, în ochii tuturor, păreau și erau foarte corecte. Au existat dovezi reale de combatere a doctrinelor false, de dăruire neobosită a tot ceea ce era necesar ca și creștin, ca slujire a lui Dumnezeu.

Totuși, când Domnul Iisus a spus:
”Știu faptele tale, și munca ta…
…și pentru numele meu ai muncit și nu ai căzut de oboseală.” Apocalipsa 2:2,3

Am observat că, în prima propoziție, cele două citate sunt separate, dând ideea că, deși pot avea asocieri, nu sunt același lucru!

”De aceea amintește-ți de unde ai căzut și pocăiește-te și fă faptele dintâI…” Apocalipsa 2:5

Curând după aceea, din nou, cuvântul FAPTE este menționat ca ceva determinant în nemulțumirea lui Dumnezeu. Dar cum te întorci la FAPTELE dintâi? Dacă erau neobosite în slujirea lor, s-au păstrat drepți și cinstiți în conduita lor, dacă au continuat să practice primele lor acțiuni și nu păreau că sunt căzuți? Dragostea părea să fie aceeași!

Din câte se pare, s-au ținut la primele „FAPTE”, parcă nu s-au schimbat, dar iată greșeală! Dacă vedem FAPTELE ca o muncă (chiar pentru Dumnezeu), nu prea se potrivește cu această biserică, dar FAPTELE sunt una și munca este alta.

Pe altă parte, Biserica din Smirna nu a fost menționată pentru munca sa, dar a fost aprobată.
Efes făcea, iar Domnul Iisus nu a avertizat-o pentru lucrarea (care se vedea), ci pentru FAPTELE (care nu se vedeau).

FAPTELE nu înseamnă să faci, ci sunt idei care se construiesc până când se face ceva, care este direct legat de conștiința în legătură cu Dumnezeu.

În FAPTELE din prima iubire, nu există nicio construcție de gânduri de răutate, critică, răutate, plângere, defect, rutină, îndoială, competiție, interes personal, autopromovare… (indiferent ce fel bine se face).

FAPTELE se desfășoară în interior, munca se desfășoară în exterior, prin atitudini!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *