Ce reprezintă sacrificiul tău?

Pe Altar, tu dăruiești tot ceea ce ai – ce nu este tot ceea ce ți-ar plăcea să ai – pentru a primi tot ceea ce încă nu ai – dar ce este tot ceea ce vrea să ai. Fiind așa, sacrificiul pe care tu îl oferi pe Altar reprezintă viața pe care nu o mai dorești. Negi să mai continui să trăiești așa, din acest motiv, o dăruiești lui Dumnezeu.

Exemplele credinței arată cum acest lucru se întâmplă.

TOT ceea ce Avraam avea, era un fiu, dar el voia să fie tatăl unei numeroase națiuni. Din acest motiv, a dăruit pe fiul său (ce reprezenta viața pe care nu o mai dorea: să fie tatăl unei singure persoane), pentru a fi tatăl unei mari națiuni (viața pe care o dorea).

TOT ceea ce Ghedeon avea era un taur, dar el voia să probeze minunățiile lui Dumnezeu. Din acest motiv, a oferit taurul (ce reprezenta viața pe care el nu o mai dorea: să aibă doar un singur taur de care să depindă) pentru a primi minunatul belșug și pace (viața pe care o dorea).

TOT ceea ce văduva săracă avea erau două monezi, dar ea dorea viața îmbelșugată. Din acest motiv, a dăruit cele două monezi (ce reprezentau viața pe care nu o mai dorea: să aibă doar două monezi) pentru a primi belșugul (viața pe care o dorea).

Este din acest motiv că doar cei indignați, revoltați sacrifică și se dăruiesc: ei sunt singurii ce resping viața pe care o trăiesc în acel moment. Precum Avraam, Ghedeon și văduva săracă, nu se conformează cu ceea ce consolează, ci luptă pentru a cuceri ceea ce impresionează.

Pe când cel ce nu sacrifică, nici nu se dăruiește, într-adevăr, dorește să continue să trăiască aceeași viață. Nu se preocupă în a trăi tot restul vieții cu limitări, cu aceleași probleme, în aceleași situații, aceleași condiții… Este chestiune de logică: dacă sacrificiul reprezintă viața pe care nu o mai dorești, dacă tu nu sacrifici, spui că ești mulțumit cu viața pe care o ai. Și, dacă tu ești mulțumit cu viața ta, cum și de ce ea s-ar schimba?

Pentru cei indigmați, revoltați: care este totul tău astăzi, dar ce nu ți-ar place să fie totul? Sacrifică acest tot pe Altar.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *