Cea mai mare bogăție

”Avraam era bătrân, înaintat în vârstă, şi Domnul binecuvântase pe Avraam în orice lucru.” Geneza 24.1

Ca tată al credinței și ca exemplu de urmat, viața lui Avraam nu putea să aibă nici o lipsă sau deficiență, deoarece, cum el putea să fie un model al acestei credințe în Dumnezeul Unic, dacă ar fi avut o arie a vieții lui personale nereușită?

Dumnezeu a făcut chestiune să arate că l-a binecuvântat pe Avraam în tot, adică, el era BOGAT ÎN CREDINȚĂ, ca așa noi să nu acceptam ca vreo arie din viața noastră să fie deficientă, deoarece, dacă avem aceeași bogăție a credinței, trebuie să arătăm acest lucru printr-o viață de calitate.

Ca fii ai lui Avraam în credință, avem dreptul la aceleași binecuvântări și promisiuni făcute lui Avraam. Dumnezeu vrea să ne binecuvânteze în tot, dar ca acest lucru să fie un fapt în viața noastră, trebuie să înțelegem că exemplul ce trebuie urmat este cel al lui Avraam, ce a trăit din credință în credință, din Altar în Altar.

Pe parcursul întregii călătorii, Avraam a învățat calea ce este pe placul lui Dumnezeu, și această cale este cea a SACRIFICIULUI! Fără el nimeni nu poate fi pe placul lui Dumnezeu, deoarece cum este scris: ”Credința fără fapte este moartă.”

Și a fost prin intermediul acestei vieți de ascultare necondiționată și sacrificială că Avraam a ajuns să fie TATĂL CREDINȚEI, și PRIETENUL LUI DUMNEZEU, MODELUL LA CARE DUMNEZEU NE TRIMITE SĂ PRIVIM ȘI SĂ ÎL URMĂM. Și, la sfârșit de tot, toți vom merge în SÂNUL LUI AVRAAM, deoarece măreția credinței avraamice termină cu MÂNTUIREA SUFLETULUI. Și doar cu această credință vie în ascultare necondiționată față de Cuvântul lui Dumnezeu este că putem obține, și putem ajunge la tot ceea ce dorim, inclusiv lucrul cel mai important dintre toate: MÂNTUIREA NOASTRĂ ETERNĂ!

”Ascultaţi, preaiubiţii mei fraţi: n-a ales Dumnezeu pe cei ce sunt săraci în ochii lumii acesteia ca să-i facă bogaţi în credinţă şi moştenitori ai Împărăţiei, pe care a făgăduit-o celor ce-L iubesc?” Iacov 2.5

A colaborat: Episcopul Franklin Sanches

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *