Cea mai mare răutate

Și-a schimbat vreo națiune dumnezeii ei, care totuși nu suntdumnezei? Dar poporul meu și-a schimbat gloria pentru ceea ce nu este de folos. Fiți înmărmurite, voi cerurilor, la aceasta, și înfricoșați-vă, faceți-vă ca pustiul, spune DOMNUL. Căci poporul meu a făcut două rele; m-au părăsit, izvorul apelor vii și și-au săpat fântâni, fântâni crăpate, care nu pot ține apă. Ieremia 2:11-13

Dumnezeu a chemat firmamentul, soarele și stelele, pentru a fi martori la răutatea pe care El a suferit-o de la propriul Său popor.

Pentru că abandonarea gloriei de a aparține și de a sluji Dumnezeului Atotputernic este ceva atât de absurd și irațional, încât nimic altceva nu se poate compara cu ea.

De obicei, oamenii schimbă ceea ce dețin doar cu ceea ce consideră mai bun și mai important. A schimba gloria lui Dumnezeu cu gloria acestei lumi înseamnă a-L considera inferior plăcerilor pe care le oferă lumea și aceasta este cea mai clară demonstrație a disprețului față de ceea ce este Cel Preaînalt.

Ei nu au lăsat orice în urmă, ci Gloria lui Dumnezeu. Chiar și națiunile păgâne nu au făcut acest lucru în legătura cu zeii lor care nu reprezentau nimic și nu făceau nimic. Cu alte cuvinte, oamenii L-au schimbat pe Dumnezeu pentru ceva iluzoriu, fără valoare.
Nu este la fel ca ceea ce am văzut în zilele de astăzi?

Ceea ce s-a întâmplat cu Israelul în trecut ne este foarte familiar, așa cum am asistat, în ultimii ani, la membrii, lucrătorii, preoții și episcopii care au căzut în lațurile diavolului și au făcut greșeli pe care nici măcar mulți necredincioși nu sunt capabili să le facă.

Cum se poate schimba în mod conștient adevărul cu falsul? Când o persoană nu este spirituală, ci pur și simplu religioasă, îL schimbă pe Dumnezeu, sursa apelor vii, prin cisterne sparte care nu rețin apa. ÎL lasă pe Domnul pentru ceea ce nu îi pot ajuta sau salva.

Câtă nebunie! Persoana nu mai bea apă curată, potabilă, pentru a bea apă putredă și noroioasă, care o va ucide! Chiar și Cerurile sunt uimite de o asemenea nebunie.

Dumnezeu să ne izbăvească în mila Sa infinită de orice laț și să ne țină statornici în credință până la sfârșit.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *