Coreshbet

israel-706x432În ebraică, limba în care a fost scrisă Biblia, cuvântul Coreshbet înseamnă “a se apropia” sau “a atrage atenția”.

Coreshbet este rădăcina cuvântului desemnat pentru sacrificiu, care este Corbanot, la singular este Corban (קָרְבָּן) și în Biblie înseamnă tot felul de sacrificii de animale care erau oferite lui Dumnezeu din diferite motive, și putea să fie un bou, o oaie, o capră sau un porumbel.

Rădăcina cuvântului Corbanot vine de la “a atrage atenția”. Imaginează-ți,  Corban este sacrificiu și rădăcina cuvântului este a atrage atenția. Prin urmare, ne apropiem de Dumnezeu și Îi atragem atenția când sacrificăm.

Unde prezentăm sacrificiul? În Altar. Cuvântul altar (מִזבֵּחַ), în ebraică înseamnă loc pentru a omorî sau loc de sacrificiu. De fiecare dată când era ridicat un Altar dedicat lui Dumnezeu, El trebuia să Se coboare ca să accepte sacrificiul.

Altarul era ridicat doar în situații speciale:

1-Când Dumnezeu poruncea

2-Când într-o situație era necesar sacrificiul.  Acest lucru Îl obliga pe Dumnezeu să se manifesteze în acel Altar.

Un alt tip de Altar este acela care nu este ridicat, ci este un Altar natural, cum este Muntele Sinai.

Muntele Sinai a fost considerat de Dumnezeu ca un Altar, pentru că El S-a coborât acolo. Dacă El S-a coborât, acel loc a fost sfințit și a devenit un Altar. Dumnezeu se manifestă în Altar când sunt prezentate sacrificii.

Un alt altar pe care Dumnezeu îl sfințește pentru El este viața cuiva, când El Se coboară în ea prin persoana Duhului Sfânt.

Prietenul meu, prietena mea, atrage-I atenția lui Dumnezeu prin sacrificiu, ca astfel El să Se coboare în viața ta.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *