Credința care face diferența

Mulți confundă Credința biblică cu religiozitatea. Credința biblică se referă la siguranța în ceea ce este scris în Cuvântul lui Dumnezeu și nu poate da greș, pe când religiozitatea se referă la credința alimentată de carnavalul de emoții religioase.

Desigur, lipsa de cunoaștere a Adevărului Dumnezeului-Viu a împins popoarele către brațele sistemelor religioase.

Credința lui Dumnezeu vine de la Duhul lui Dumnezeu prin intermediul auzirii predicării Cuvântului Său, pe când, credința religioasă s-a ridicat din păgânismul minții umane inspirată de duhurile înșelătoare.

Credința Inteligentă vine prin intermediul ascultării învățăturilor Sfintelor Scripturi care, digerate în intelect conduc la acțiunea de ascultare. (Romani 10.17)

Din acest motiv, Credința biblică este inteligență curată pentru că este lipsită de emoții sau de sentimente ale inimii.

Precum o mică scânteie de foc este capabilă să incendieze o mare pădure, de aceeași formă este Credința biblică. Nu contează mărimea ei din moment ce este curată, fără îndoieli. Precum un bob de muștar, cea mai mică sămânță a legumelor, este capabilă să crească și să devină ca un copac, cea mai mare dintre legume.

Focul, vântul și apa sunt elemente generatoare de energie transformatoare. Așa este energia Credinței care vine din Tronul lui Dumnezeu. Ea alteră starea unui caz pierdut pentru cel ce crede în Dumnezeul lui Avraam, lui Isaac și lui Israel. Conform este scris:

”El îl ridică din pulbere pe cel sărman şi îl înalţă din gunoi pe cel nevoiaş, ca să-l aşeze la un loc cu cei de neam ales, cu cei de neam ales din poporul Său. El îi dă celei sterpe o familie, face din ea o mamă veselă în mijlocul copiilor ei. Lăudaţi-L pe Domnul!” Psalmii 113.8-9


Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *