Credință în Acțiune

Cine așteaptă o minune ca și cum ar fi o magie de la Dumnezeu, nu o va primi niciodată. Ea nu depinde doar de acțiunea Duhului lui Dumnezeu, ci de un parteneriat cu cel care în El crede și acționează.

De la creația omului, Dumnezeu nu a făcut niciodată o minune pe Pământ fără participarea creaturii Sale. El a creat animalele, dar responsabilitatea de a le da nume a rămas cu Adam. Semn al autorității Sale oferite lui Adam peste Pământ.

Începând din acel moment, toate minunile au avut parteneriatul Creatorului cu creatura.

De aceea, Pavel afirmă că suntem cooperatori ai lui Dumnezeu. (1 Corinteni 3.9)

Observați parteneriatul în legătură cu visele. Dacă dorința este de o formă riguroasă de acord cu voința lui Dumnezeu, atunci aceea dorință vine de la Dumnezeu. Și, așa cum dă visul, El de asemenea dă condiții pentru a-l realiza.

Realizarea lui începe în interior din momentul atitudinilor de credință.

Dacă doresc să realizez un vis, atunci trebuie să iau atitudini în direcția lui. Atitudinile mele de credință trebuie să fie până unde eu pot. Trebuie să pun toate forțele mele în el și niciodată sa nu îl pierd din vedere.

În practică, este același lucru ca și căsătoria spre exemplu. Nu am nici o condiție economică, nimic… Doar am marea dorință de a mă căsători. Din acel moment încep să strâng lucruri. Prima data cumpăr lucrurile mai ieftine. În fiecare lună, de acord cu salariul, mai cumpăr câte ceva și pun deoparte. Aceasta este în practică credința pură!

În parteneriat cu Dumnezeu fiecare erou al credinței a făcut partea lui.

1. Noe a construit corabia sub direcția Divină. Când a terminat-o, Dumnezeu a trimis potopul;

2. Avraam a plecat din țara lui sub direcția Divină. Ca rezultat, Dumnezeu a făcut din el o mare națiune;

3. Ca răspuns la direcția Divină, Moise a întins toiagul și a deschis Marea Roșie. Dumnezeu a trimis un vânt și a separat-o ca poporul să treacă;

4. Inspirat de Dumnezeu, Iosua s-a rugat, și Dumnezeu a făcut să se oprească sistemul solar;

5. Dumnezeu a orientat pe Ghedeon să încercuiască inamicii cu doar 300 de oameni. Inamicii erau madianiții, amaleciții și toate popoarele din Orient. Ei acopereau valea ca o mulțime de lăcuste… (Judecători 7.12)
Viziunea fizică a lui Iosua este înspăimântătoare, dar cea spirituală, glorioasă. Dumnezeu a făcut ca frica să preia controlul asupra inamicilor și ei să se omoare între ei;

6. Domnul a uns ochii orbului din naștere cu tină și l-a trimis la bazinul Siloamului pentru a se spăla; când a făcut asta, imediat a început să vadă.

Dacă Dumnezeu pune în noi atât dorința cât și condiția pentru a realiza, conform voinței Sale, ce ați făcut dvs pentru a realiza visul dvs în parteneriat cu Dumnezeu? (Filipeni 2.13)

Episcopul Edir Macedo

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *