Daruri murdare

“Nebuni și orbi, căci care este mai mare, darul, sau altarul care sfințește darul?”

Matei 23:19

Unei persoane religioase nu-i este greu să definească cuvântul dar. Când este auzit, imediat vine gândul cu privire la valoare monetară pusă în punga pentru daruri dintr-o biserică. Greșit!

Noi nu suntem doar cei care oferă. Daruri sunt de asemenea oferite pe Altarul vieții tale sau al vieții mele.

Să vedem definiția darului:

Substantiv neutru. Ceea ce se primește sau se oferă în semn de prietenie, ca ajutor etc.

Darul nu vine întotdeauna din partea ta sau a mea. În multe situații, el vine de la cineva invizibil, numit Satana. El este un adevărat specialist în arta de a face daruri. El știe foarte bine valoarea și eficiența unui dar, adică, Satana se folosește de daruri ca să obțină beneficii prin intermediul lor. El seamănă azi, cu convingerea că mâine va culege și această semănare este făcută în adâncul ființei noastre, sub forma unui lucru pe care el ni l-a oferit.

De câte ori ochii noștri nu sunt atrași de un dar rău? O vanitate; o mândrie pentru că te crezi “de neînlocuit”; un vis care nu s-a realizat încă; o nevoie care trebuie satisfăcută; trupul tău strigă după o dorință; inima ta infectată cu virusul răutății sau al decepției, durerea nedreptății care te face să-ți justifici deciziile luate; acea tinerică care flirtează cu tine, deși ai o anumită vârstă; băiatul frumos care încearcă să te seducă, chiar dacă nu ești dotată cu multă frumusețe și altele. Lista de propuneri este interminabilă!

Toate aceste propuneri pornesc de la diavol pentru tine și pentru mine. El este un dăruitor neobosit, este mereu gata și dispus să ne ofere ceva. Nu se plânge și nu se îndoiește niciodată că nu va merita.

Gândește-te: nu ai dat mai multă valoare unui dar făcut de diavol în viața ta decât să oferi în Altar? Oare tu nu ești acest nebun care dă mai multă valoare darurilor decât Altarului?

Știi că ai nevoie să primești botezul cu Duhul Sfânt, dar diavolul îți oferă o amăgire, o emoție și tu accepți imediat, fără nici o ezitare. Nebun și orb!

Tu îți încânți ochii cu imaginea unui trup superb prin ecranul unui calculator sau în direct și satana îți oferă această plăcere fără ca nimeni să vadă sau să știe și tu te lași ademenit. Nebun și orb!

Visezi să te căsătorești. Poate că diavolul îți oferă pe cineva și tu găsești mii de scuze ca să-ți permiți să accepți acel dar. Nebun și orb!

Ai nevoie de un serviciu și diavolul îți oferă unul care te va împiedica să mergi la biserică. Nebun și orb!

Adu-ți aminte, că de fiecare dată când eu și tu acceptăm un dar al Satanei, înseamnă că a fost ridicat un altar pentru el înăuntrul nostru. Ai mare grijă cu valoarea și atenția pe care le dai acestor daruri.

Altarul construit în viețile noastre pentru Cel Prea Înalt trebuie să fie mereu păstrat și valorizat și de acolo noi trebuie să așteptăm sprijinul și cu siguranță va veni. Așa s-a întâmplat cu Domnul Iisus, după ce a respins toate propunerile Satanei:

“Atunci diavolul l-a lăsat; și iată, îngeri au venit și i-au servit.” Matei 4:11

Nu permite ca diavolul să-și reverse darurile lui necurate în Altarul vieții tale! Nu deveni un nebun și orb!

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *