De unde vine ungerea ta?

”Și DOMNUL i-a spus lui Samuel: Dă ascultare vocii poporului în tot ce îți spun ei, pentru că nu pe tine te-au lepădat ei, CI PE MINE M-AU LEPĂDAT, CA SĂ NU DOMNESC PESTE EI.” 1 Samuel 8.7

”Și Samuel a luat UN POTIR CU UNTDELEMN și l-a turnat pe capul lui” 1 Samuel 10.1

”Și DOMNUL i-a spus lui Samuel: Cât timp vei jeli pentru Saul, văzând că l-am lepădat de la a domni peste Israel? UMPLE-ȚI CORNUL CU UNTDELEMN și mergi, te voi trimite la Isai betleemitul, pentru că MI-AM PREGĂTIT un împărat dintre fiii săi.” 1 Samuel 16.1

Este clar că ungerea lui Saul a fost din insistență, alegere și încăpățânare a unui popor ce l-a respins pe Dumnezeu.

Dar când David a fost uns(consacrat), putem vedea că Dumnezeu și-a pregătit pentru Sine un Rege, care avea să Îl slujească.

Diferența vasului(potirului de lut) este că acesta se rupe cu ușurință, deoarece fără UNICA direcție a lui Dumnezeu, a Duhului Sfânt, EGOCENTRISMUL lui se va suprapune ungerii sale primite, ca să se servească în vanitățile sale și în VOINȚELE sale.

David a fost uns cu cornul, adică, el avea să reprezinte AUTORITATEA lui Dumnezeu pe pământ, dar exista o diferență: Dumnezeu a dorit să îl pregătească, practic toată viața lui, în afara faptului că a trebuit să trăiască aproape toată viața lui în deșert ”fugind de Saul”, adică, depinzând 100% de Dumnezeu. David a trebuit să învețe cum să controleze inima umană, ca de exemplu ”iubirea-ură” a lui Saul.

Este ușor să faci binele celui ce îți face răul? Cu siguranță că nu! Și ce lecție ne lasă acest lucru! Deoarece, mereu vor fi în număr mai mare cei ce vor să vadă distrugerea Locașului Duhului Sfânt, vor fi mai mulți cei care vor să o ”omoare” pe cea care a fost unsă de Dumnezeu pentru a salva și pentru a asuma un război zilnic împotriva adversarului direct al lui Dumnezeu: diavolul, tatăl minciunii, înșelătorul!

Palatul nu este un loc al fericirii, deoarece Saul locuia în el cu un duh necurat ce îl tulbura, dar Dumnezeu a permis ca Saul să fie în drumul lui David cu obiectivul de a-l pregăti ca să fie rege și să îi slujească pe ceilalți.

A fi rege peste o națiune nu înseamnă că este mai important sau mai special pentru Dumnezeu, ci LOCUL în care regele(biserica) se pune înaintea lui Dumnezeu, adică, relația sa, intimitatea sa, DEPENDENȚA sa de Dumnezeu este ceea ce contează cu adevărat pentru Dumnezeu!

Și care va fi alegerea ta?
Sub uleiul din vas(propriile voințe) sau sub uleiul din corn(voința lui Dumnezeu)?

În palat, lăsând lupii să devoreze turma și pe tine însuți sau în deșert, având grijă de tine însuți și pe fiecare oaie ca să nu se piardă?

Uleiul, ungerea, chiar pare să fie aceeași, dar intenția pe care o poartă uleiul este cea care întotdeauna va face toată diferența.

Să avem grijă de rădăcinile inimii noastre nu de aparența ei!

A colaborat: Natalia Batista

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *