Dreptul de întâi născut

Nu toți copiii au viziunea tatălui, așa cum este cu copiii lui Dumnezeu. Nu toți copiii lui Dumnezeu au primit din viziunea Lui. Motivele trebuie să fie multe, dar poate că principalul este legat de lucrarea pentru care fiecare a fost chemat și ales.

Mulți tineri studenți m-au întrebat dacă ar trebui sau nu să-și întrerupă studiile pentru a face lucrarea lui Dumnezeu pe Altar. Le-am făcut cunoscute mărturia mea și experiența mea personală cu Dumnezeu și am lăsat fiecare să răspundă pentru sine.

Adevărul este că chemarea și alegerea lui Dumnezeu implică credință personală. Și răspunsul fiecăruia identifică mărimea lucrării rezervate pentru ei.

Cazurile lui Iacov și Esau reflectă foarte bine cele ale multor tineri implicați astăzi în biserică. Fiind cel mai mare, Esau nu numai că avea dreptul și datoria de a-l înlocui pe tatăl său Isaac în conducerea familiei sale, ci, mai presus de toate, ca următor patriarh, care era un fel de apostol în construirea unei națiuni sfinte, întrucât el era autoritatea supremă dată de Dumnezeu pe pământ. Numele său ar fi o referință al Unicului Dumnezeu Adevărat și ar fi la nivelul părinților săi Avraam și Isaac.

Referirea la Dumnezeul lui Israel trebuia să fie Dumnezeul lui Esau, dar, din cauza unei farfurii de linte, a intrat în istoria credinței creștine ca fiind învins. Deși încercase cu lacrimi să recâștige binecuvântarea care avea să-i fie pe bună dreptate, chiar așa era prea târziu.

Motivul eșecului său se datorează exclusiv disprețului său față de partea spirituală care i se cuvenea. Ochii lui fizici l-au determinat să facă o alegere proastă și acest lucru s-a reflectat în întreaga sa viață. Textul sacru spune:

Și Iacob a fiert o supă și Esau a venit de la câmp și eraleșinat; Și Esau a spus lui Iacob: Hrănește-mă, te rog, cu supă aceea roșie; căci sunt leșinat; de aceea i-a pus numele Edom. Și Iacob a spus: Vinde-mi astăzi dreptul tău de întâi născut. Și Esau a spus: Iată, eu sunt pe moarte și la ce îmi folosește acest drept de întâi născut? Și Iacob a spus: Jură-mi astăzi; și el i-a jurat și i-a vândut dreptul său de întâi născut lui Iacob. Atunci Iacob i-a dat lui Esau pâine și supă de linte; și a mâncat și a băut și s-a ridicat și a plecat; astfel Esau a disprețuit dreptul său de întâi născut.” Geneza 25:29-34

Esau este un tip de oameni născuți din carne, oameni care, pentru că nu sunt spirituali, nu au discernământ spiritual. Esau s-a bazat pe puterea și curajul său fizic pentru a face față oricărei situații dificile, inclusiv animalelor feroce. De fapt, se baza pe capacitatea sa fizică, mai degrabă decât spirituală, motiv pentru care disprețuia dreptul de întâi născut.

Adică, el a ratat cel mai important lucru din viață pentru că a fost un om carnal și nu a știut să discearnă comoara ascunsă în spatele acestui drept. Acesta este marele dezavantaj al celui născut din carne! De aceea am insistat asupra noii nașteri. Cel născut din carne este trupesc; și pentru că nu este spiritual, nu poate înțelege lucrurile lui Dumnezeu. Pentru ei, ceea ce contează este imediatitatea, viziunea ochilor fizici și nu a ochilor spirituali. Dar ochii fizici văd doar lucrurile materiale și nimic altceva. În același timp, cei născuți din Duh, care sunt spirituali, au ochi să vadă mult dincolo de lucrurile fizice.

Acestea nu au viziune și nici nu pot vedea rezultatul final al unei alegeri proaste. Acesta este cazul în lume, unde oamenii culeg roade proaste din alegerea proastă făcută. Iar alegerea proastă se datorează faptului de dispreț față de sfaturile lui Dumnezeu.

Deși era lihnit de foame, dar nu era pe punctul de a muri, tatăl său era foarte bogat și nu-i va permite niciodată fiului său preferat să moară de foame. Dar cea mai mare problemă a lui Esau a fost disprețul său față de darul lui Dumnezeu, și anume binecuvântarea dreptului de întâi născut!

Acest drept fusese dat de Însuși Dumnezeu, deoarece, în ciuda faptului că era fratele geamăn al lui Iacov, el s-a născut primul. Deci, dreptul era doar al său.

Este cazul multor tineri creștini, care au fost cândva chemați și aleși pentru a fi pescari de suflete, dar, conduși de foamea de succes economic și de gloria acestei lumi, au ajuns să disprețuiască privilegiul de a fi slujitori ai lui Dumnezeu pentru a deveni slujitori de sine.

Dumnezeu să vă binecuvânteze din belșug.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *