Evanghelizare pe cămilă

^59131C04CC3107194540ADBC1ABB0FC33EFDDB87F99A1FD4E6^pimgpsh_fullsize_distrCiad este o țară localizată în zona de centru-nord a continentului african, fără acces la mare. Celebrul deșert Sahara trece prin regiunea sa centrală, aducând în acest loc temperaturi ridicate. În ciuda faptului că este o țară care s-a dezvoltat în ultimii ani, încă mai suferă din cauza unei politici violente și a frecventelor lovituri de stat, care aduc o mare instabilitate și nesiguranță. Majoritatea populației trăiește sub pragul sărăciei, fără acces la nevoi de bază precum apa și energia electrică.

În acest scenariu al sărăciei și nevoilor, s-a întâmplat un fapt necunoscut de o mare parte a lumii și anume că Centrul de Ajutor Spiritual a adus Cuvântul Lui Dumnezeu acestui popor care are nevoie de ajutor.

Nu e o noutate că motivația lucrării Centrului de Ajutor este plăcerea de a câștiga suflete pentru Împărăția Lui Dumnezeu. Preoți, colaboratori, evangheliști, cu mare dragoste, și-au încredințat viața fără să precupețească niciun efort pentru a îndeplini această misiune importantă. Dar, într-o țară în stare de alertă și fără infrastructură, pentru a vorbi despre Dumnezeu este nevoie de ceva mai mult.

„Locurile sunt foarte îndepărtate și, ca să ajungem unde sunt oamenii, trebuie să înfruntăm deșertul. Dacă am merge doar pe jos, din cauza căldurii intense, ne-am putea arde picioarele cu nisipul extrem de fierbinte. Așa că, folosim cămile pentru transport. Aici, evanghelizarea se face cu cămile”, explică preotul Robson de Oliveira, care locuiește în Ciad de doi ani și este responsabil cu lucrarea Centrului de Ajutor Spiritual din țară.

Când voluntarii evanghelizării se apropie de un anumit loc, oamenii cred că este doar un grup de turiști care trec, ca de obicei, prin zonă. Totuși, să nu vă imaginați că oportunitatea Mântuirii sufletelor lor vine pe cămilă, prin intermediul grupului de la Centrul de Ajutor.

„Facem tot posibilul, ca să câștigăm suflete”

Preotul, care a renunțat la viața alături de soția sa, Marcia, pentru a-I sluji Lui Dumnezeu, în urmă cu 19 ani, s-a confruntat cu provocarea acestei evanghelizări folosind tot cămile. El a afirmat că a trecut, deja, prin momente mult mai critice, atunci când a evanghelizat pe Coasta de Fildeș, o țară africană care a fost într-un război civil constant. Acolo, voluntarii au avut zile în care n-au putut să iasă din casă, din cauza împușcăturilor care erau peste tot și care treceau chiar și prin pereții clădirii din biserica unde preotul realiza slujbe cu oamenii.

În Ciad, mai mult de 70% din populație e musulmană, ceea ce face lucrarea evanghelistică foarte dificilă, deoarece majoritatea oamenilor nu acceptă nici măcar să audă numele Lui Iisus.

„Avem dificultăți, dar bucuria e mare, atunci când o persoană Îl acceptă pe Domnul Iisus și viața ei se transformă. Când asta se întâmplă, orice sacrificiu merită efortul, și asta este ceea ce am văzut. De aceea, pentru a câștiga suflete, facem tot posibilul, folosim cămile, căutăm soluții. Pentru noi, nu există deșert”, a subliniat preotul Robson.

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *