Încercări

Se înșală cei ce consideră că încercările sunt suferințele fizice și comune ale vieții.

Încercarea, nu are nicio legătură cu problemele familiale, nedreptăți sociale, boli, probleme economice etc.

Încercările sunt relaționate doar credinței creștine. Ele au legătură cu creștinii sinceri și adevărați ce înfruntă focul arzător al persecuțiilor, nedreptăților, glumelor pe seama lor, criticilor, înjurăturilor și chiar și singurătatea din cauza credinței în Domnul Iisus.

Femei sunt înlocuite, așa cum și bărbați, din cauza credinței. Mulți sunt loviți și chiar și morți din cauza asta.

Și de ce creștinul trebuie să treacă prin asta? Dumnezeu nu ar putea elimina încercările? Da, desigur!

Dar nu se poate uita că credința revelată a fost dată exact pentru a fi folosită împotriva relelor infernului și pentru a fi învinse cu putere. Dumnezeu știa ceea ce fii Săi aveau să înfrunte! Din acest motiv le-a dat o armă eficace.

Credința este comoara ascunsă din interiorul fiecărui creștin. Atâta timp cât nu este închis, diavolul va încerca să creeze situații dificile (încercări) pentru a-l dezamăgi pe cel fidel.

Oricât de greu și de constant ar fi, Pavel afirmă că este necazul ușor și este pentru o clipă, lucrează pentru noi, mai presus de orice, o greutate eternă de glorie; În timp ce noi nu ne uităm la cele văzute, ci la cele nevăzute, fiindcă cele care sunt văzute sunt trecătoare, dar cele nevăzute sunt eterne. (2 Corinteni 4.17-18)

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *