Istoria lui Ghedeon – Partea 10

La izvor, Dumnezeu spune că oamenii sunt mulți: (Judecători 7.1-2)

Ghedeon este acum mai încrezător, chiar și din cauza numărului de oameni care răspund la chemarea lui: treizeci și două de mii. Nici nu știa că erau atât de mulți israeliți interesați de luptă. Dar Dumnezeu nu vrea ca cineva de acolo să se bazeze pe puterea propriului braț, sau chiar și-ar putea birui dușmanii, dar asta nu ar rezolva problema.

Pentru că problema principală era faptul că ei s-au îndepărtat de Dumnezeu, au încetat să se încreadă în El și s-au întors la Baal, temându-se de dumnezei falși. Așa că trebuiau să-și recapete încrederea în Dumnezeu și dependența de El. Și modul lui Dumnezeu de a încuraja acest lucru este de a începe să diminueze resursele.

Este, de asemenea, interesant de imaginat că poate mulți (chiar și Ghedeon) ar fi putut vedea acei treizeci și două de mii de oameni ca răspunsul lui Dumnezeu. Și, dintr-odata, Dumnezeu îi cere să sacrifice ceea ce pare a fi un răspuns.

Păstrând proporțiile cuvenite, asta i-a făcut cât de cât lui Avraam. Isaac părea să fi fost răspunsul lui Dumnezeu la rugăciunile lui Avraam, dar la un moment dat, Dumnezeu i-a cerut să îl sacrifice. Și în momentul exact, Dumnezeu i-a dat înapoi lui Avraam, arătând că Isaac ar fi răspunsul numai dacă încrederea lui Avraam ar fi în Dumnezeu și nu în urmașii lui.

La fel, Ghedeon primește acele treizeci și două de mii ca răspuns aparent la rugăciunea poporului, dar Dumnezeu îi cere să-și sacrifice armata. Și când face și pleacă la război cu doar trei sute, cu bătălia deja câștigată, Dumnezeu îi eliberează pe restul oamenilor să lupte. Și de aceea îi dă înapoi armata lui Ghedeon, după ce el și cei trei sute au dovedit că încrederea lor era exclusiv în Dumnezeu.

Uneori El ne cere ceea ce ne-a dat, să ne testăm credința și să ne exercităm încrederea și dependența de El. Certitudinea noastră că mâna Lui nu este scurtată și că El nu este limitat. Și uneori pare că pierdem, dar nu, Dumnezeu doar ne rafinează și ne întărește. Trebuie să avem încredere.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *