Istoria lui Ghedeon – Partea a 8-a

Chemarea în armată: (Judecători 6:33-35)

Ghedeon este încă ascuns când situația se înrăutățește, inamicii tăbărează pentru a ataca. Atunci, acolo, în cel mai rău moment, Duhul lui Dumnezeu vine peste el. Schimbarea este de așa natură încât frica nu-l mai domină. Chiar ca fugar și amenințat, sună din trâmbiță pentru a aduna armata pentru lupta împotriva madianiților și, în mod ciudat, încep să apară oameni de peste tot. Abiezriții i se alătură. Cine au fost ei?

Poporul propriei sale familii, din seminția lui Manase. Și restul tribului i s-a alăturat. De asemenea, Așer, Neftali și Zabulon. Toți erau dispuși să lupte. De ce nu au luptat înainte? Oamenii urmează un lider și îi copiază curajul.

Și poate că oamenii și-au dat seama că dacă Baal nu putea să-i distrugă, avea vreun „ceva puternic”. De la disprețuit, amenințat de moarte, la un lider respectat… numai Dumnezeu poate face o asemenea transformare în reputația cuiva. El a lucrat la percepția oamenilor despre Ghedeon. El însuși a fost responsabil pentru networking-ul care l-a făcut pe Ghedeon să devină cunoscut și toată lumea dorea să lucreze cu el.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *