Iubitori de ei înșiși

„Învoiește-te repede cu potrivnicul tău, pe când ești cu el pe cale; ca nu cumva potrivnicul să te predea judecătorului și judecătorul să te predea executorului și să fii aruncat în închisoare.” Matei 5:25

În acest verset, Domnul nostru poruncește reconcilierea RAPIDĂ, în timp ce persoana este aproape („în drum cu el”). Predarea către „judecător, ofițer și închisoare” arată gravitatea faptului de a păstra ranchiună.

Dar de ce atât de mulți, chiar conștienți că neiertarea este ceva extrem de nociv atât pentru trup, cât și pentru suflet, insistă asupra erorii?

Cei care nu iartă sunt „iubitori de ei înșiși”, pentru că nu vor să renunțe la motivele lor. Această persoană consideră motivele de a urî și de a se bucura de rana resentimentelor mai mult decât toate motivele de a ierta.

În adâncul sufletului, cei care cunosc Cuvântul lui Dumnezeu și țin ranchiună față de cineva, își pun drepturile și opiniile mai presus de El.

De aceea, Domnul Iisus a spus că iertarea Lui este condiționată de iertarea pe care o oferim altora. Acesta este singurul mod prin care omul poate scăpa din încăpățânare şi să nu mai măgulească justificările sale pentru ură.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *