Marea iubire a Fiului

Domnul Iisus a venit pe această lume pentru a îndeplini planul lui Dumnezeu. (Matei 20.28).

Pentru asta, El a lăsat gloria Lui, asumând condiția de om pentru a suferi, pentru a muri luând păcatele noastre pe cruce, și după ca să învie pentru a ne oferi viață veșnică. Înainte de moartea Sa, a făcut o rugăciune la Tată pentru ucenicii Săi.

Iisus știa foarte bine cât era de greu să se înfrunte persecuții, încercări, ispite… Ucenicii doar puteau suporta fiind plini de Duhul Sfânt. Atunci, a cerut Tatălui să Îi păzească de rău (în acel moment, erau primii ucenicii).

”Și eu nu mai sunt în lume, dar aceștia sunt în lume și eu vin la tine. Sfinte Tată, ține-i în numele tău pe aceia pe care mi i-ai dat, ca să fie una precum noi.” Ioan 17.11

Cum Domnul Iisus a venit pentru a salva pe toți cei ce cred în El, adică, pe cei ce recunosc condiția lor de păcătoși și știu că, doar prin intermediul Lui, pot găsi iertare și mântuire, în rugăciunea Lui a cerut pentru cei ce nu Îl vedeau; dar aveau să creadă prin intermediul Cuvântului.

”Și nu numai pentru ei mă rog, ci și pentru cei ce vor crede în mine prin cuvântul lor.” Ioan 17.20

Vedem astăzi puterea acelei rugăciuni în închisori, spre exemplu, persoane ce aveau un trecut trist, pătat de atâtea erori, fără vreo speranță pentru a-și schimba viața, dar, auzind Cuvântul, s-au convertit, și lucrul cel mai glorios: au primit Duhul Sfânt, în interiorul închisorii! Ce glorios!

Cum este scris:

”… binecuvântați sunt cei ce nu au văzut și totuși au crezut.” Ioan 20.29

În zilele de azi, acele persoane sunt mărturii vii ale puterii lui Dumnezeu, sunt transformate, regenerate și, mai presus de tot, au siguranța mântuirii și vor să salveze pe altele ce sunt pierdute, așa cum într-o zi ele erau.

Aceasta este dorința Domnului Iisus: să boteze cu Duhul Sfânt pe toți, ca să fie unul cu El și cu Tatăl.

”Prin aceasta știm că rămânem în el și el în noi, fiindcă ne-a dat din Duhul său.” 1 Ioan 4.13

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!

A colaborat: Pr Alexandre

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *